Hoşgeldiniz  

Türel: “Alanya trafiği rahatlayacak”

Semih Köken | 20 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Türel: “Alanya trafiği rahatlayacak”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya’da yapımına iki ay önce başlanan Telekom ve Ticaret Lisesi kavşaklarında incelemelerde bulundu. Türel, kavşak ve çevreyolu çalışmalarının Alanya trafiğini rahatlatacağını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya trafiğine büyük rahatlama getirecek katlı kavşak inşaatlarını denetledi. Türel’e Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ve Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu eşlik etti. İnşaat sahasını gezen Türel, işçilere kolaylıklar diledi. Sugözü Mahallesi Muhtarı Hasan Uysal ve mahalle sakinleri de Türel’e bölgeye yaptığı bu önemli yatırım için teşekkür etti.
KAVŞAK VE ÇEVREYOLLARINA 300 MİLYON
Başkan Türel, “ Özellikle yaz aylarında içinden çıkılmaz bir hal alan Alanya şehir içi trafiğini rahatlatmak için bu projeyi başlattık. Projesini hazırladık, imar konularını hallettik ve Karayollarına teslim ettik. Kısa sürede ihalesi yapılarak çalışmalara başlandı. Bu iki katlı kavşak ve Alanya Çevreyolu’nun ilk etabı olan Alanya-Kargıcak arasındaki 14 km’lik bölümde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 300 milyon lirayı aşan bu dev yatırımların yanı sıra  Alanya Çevreyolunun ikinci etabı  olan 16 km’lik Kargıcak-Yeşilöz arasındaki bölümün de proje ve diğer teknik çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla Alanya şehir merkezi trafik açısından son derece rahatlayacak” dedi.
ASFALT ÇALIŞMALARINI DENETLEDİ
Başkan Türel, Alanya ziyaretinin son bölümünde Elikesik Mahallesi’nde devam eden sıcak asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Mahalle Muhtarı Yusuf Boz ve mahalle sakinleri tarafından sıcak bir ilgiyle karşılanan Türel, “Alanya merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerimizi de modern bir görünüme kavuşturan hizmetleri tek tek yapıyoruz. Elikesik Mahallesi’nin içinden geçen 4.5 km’lik yolu sıcak asfaltla kaplıyoruz. Çevre mahallelerin de talebi üzerine bu yolu 7 km’ye kadar uzatacağız. Alanyamız hizmetlerin en güzeline layıktır “ diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle