Hoşgeldiniz  

“Tribünlere oynamıyor, hizmet veriyoruz”

SEMİH KÖKEN | 06 Ekim 2018 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

“Tribünlere oynamıyor, hizmet veriyoruz”

Başkan Gül, 9 yıllık yatırımları anlattı

????????????????????????????????????

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, göreve geldiği 2009 yılından bu yana ilçeye yaptıkları yatırımları anlattı ve “Büyük bir borçla aldığımız Kemer Belediyesi’ni örnek bir belediye haline getirdik. Biz tribünlere oynamıyor, halkımıza hizmet veriyoruz” dedi.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, 2009 yılında Belediye Başkanlığı’na seçildiğinde ortada bir enkaz bulduklarını belirterek, “Belediyenin 9 milyon lira bütçesi vardı buna karşılık 12 milyon lira borcu vardı. Bunu kimse unutmasın! Kemer’i çok iyi yönetmiş gibi pişkinlik yapmasınlar. Önceki yönetim bir yıl daha kalsa belediyeyi batma noktasına getirecekti. Çünkü belediyenin geliri giderini karşılayamıyordu. Biz göreve gelir gelmez tasarruf önlemlerini hayata geçirdik. Tüm personelimiz ile gece gündüz demeden çalıştık ve Kemer’i yeniden ayağa kaldırdık” dedi.

“A’DAN Z’YE KENDİMİZ ÜRETİYORUZ”

Kemer ilçesine kalıcı yatırımlar kazandırdıklarını kaydeden Başkan Gül, “Kurduğumuz taş fabrikası ile parke taşının metrekare maliyetini 8 liraya düşürdük. Dışarıdan alsak 15 liraya kadar maliyet çıkacaktı. Demir atölyesi, kum eleme tesisi, oto tamir ve yıkama atölyesi, mobilya atölyesi kurduk. Yani Kemer Belediyesi, belediye hizmetleri için ne gerekiyorsa A’dan Z’ye kendisi üretmeye başladı. Bu yetmedi, ikinci taş fabrikamızı kurduk. O yetmedi, beton fabrikamızı kurduk. Kemer Belediyemiz bu şekilde büyük bir tasarruf sağladı. Biz bu yatırımları yapmasaydık mevcut bütçe imkânları ile yılda 1 tane yol yapamazdık. Milyonlarca metrekare parke taşı döşedik, asfalt yaptık, kaldırım yaptık, altyapı eksiklerimizi tamamladık” diye konuştu.

“TOPRAĞIN ALTINA HAZİNE GÖMDÜK”

Altyapı konusunda da çok önemli mesafeler alındığını vurgulayan Başkan Mustafa Gül, “Çamyuva Mahallesi’nde içinden traktör geçecek kadar büyüklükte yağmur suyu drenaj kanalı yaptık. Göynük ve Beldibi mahallemizde de altyapı çalışmalarına hızla devam ediyoruz. Önce altyapıyı yapıyoruz, sonra üstünü. Bazı belediye başkanları futbolcuların tribünleri oynadığı gibi şov yapma peşinde… Yani göze görünen hizmetler vermek istiyorlar.  Çünkü altyapıya 10 milyon lira harcarsınız göze görünmez ama 1 milyon liralık bir park yaparsanız  “Ne güzel park oldu” denir. Biz ise uzun vadeli altyapı yatırımları yapıyoruz.  Kemer Belediyesi, Beldibi’nden Çıralı’ya kadar toprağın altına bir hazine gömmüştür. Bu hazine de altyapı yatırımlarımızdır.  Kemer Belediyesi bu yatırım ve hizmetleri ile örnek bir belediye haline gelmiştir.  Bu hizmetlerde emeği geçen tüm personelime teşekkür ediyorum. Tüm birimlerimiz ve personelimiz artık ‘leb demeden leblebiyi anlar’ hale geldi. Yani bugün çok uyumlu çalışıyoruz.  Gıpta ile bakılan bir belediyeyiz. Kemer’e yatırımlarımız ve hizmetlerimiz bundan sonra da hız kesmeden devam edecektir” şeklinde konuştu

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle