Hoşgeldiniz  

Toprak hırsızlığında SON PERDE!

SEMİH KÖKEN | 01 Mayıs 2020 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Toprak hırsızlığında SON PERDE!

Toprak hırsızlığında SON PERDE!

AK Parti Kemer İlçe Başkanı Minta’nın tapulu arazisinden belediyenin araçlarıyla izinsiz toprak aldığı için karakolluk olan Kemer Belediye Başkanı Topaloğlu sessiz sedasız evinde otururken Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül’e açıklama yaptırdı. Sorumluluğu üzerine alan ve suçu üstlenen Gül’ün açıklamalarını çürüterek yanıtlayan Minta ise, “Belediye Başkanının bu konudan da haberi yokmuş. Gerçi hiç şaşırmadım, ben artık buradan sormak istiyorum. Kemer Belediye Başkanının neyden haberi var?” diye sordu.

 

Kemer ilçesinde son günlerde AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta’ya ait tapulu arazi üzerinden izinsiz Kemer Belediyesi’ne ait iş makineleri ve kamyonlarla alınan toprak meselesi konuşuluyor. Minta’nın toprak hırsızlığını suçüstü yapmasının ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu hakkında suç duyurusunda bulunması üzerine Kemer Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Meclis üyesi Emin Gül’ün yaptığı yazılı açıklamayla farklı boyut kazandı. Gül, yazılı açıklamasında suçlamalarla ilgili olarak şunları kaydetti:

 

“BAŞKANIN HABERİ YOK, BENİM SORUMLULUĞUMDA”

 

“Sayın İsmail Selami Minta’nın tapulu arazisinden Kemer Belediyesi’nin izinsiz toprak aldığı iddiasında bulunduğu video ile ilgili olarak kamuoyuna bu açıklamayı yapmak zorunda hissediyorum. Sizlerin de bildiği üzere Kemer Belediyesi’nde Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğünün genel sorumluluğu Belediye Başkan Yardımcısı olarak tarafıma aittir. Görevimi ifa ederken 7/24 çalışma esasına dayalı olarak hem covid-19 ile mücadelemizi sürdürüyor, hem de belediye olarak yatırımlarımızı yapmaya çalışıyoruz. Sayın Minta’nın iddia ettiği gibi toprak, mülkü gasp edilerek veya zarar verilerek alınmamıştır. Söz konusu parsel 1449 parsel olup yüzde 50 hisseli bir arazidir. Kemer’de bu arazinin kimlere ait olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Üzerindeki toprak ise diğer hisse sahibine aittir.

 

“EVET, SOK MALZEME ALDIK”

 

Nitekim bu toprağın kime ait olduğu, nereden çıkarıldığı, nerede stoklandığı 11/07/2012 Tarih ve 219 sayılı, 13/06/2007 Tarih ve 130 sayılı ve 10/10/2007 Tarih ve 184 sayılı belediye encümenince alınmış kararlardan bellidir. Bizde ilk toprağı alırken o toprak sahibi arkadaşımızı arayarak iznini aldık. Bu izin üzerine arazinin toprak yapısını bozmadan ve arazinin tabi zemininde herhangi bir kazı yapmadan, tamamıyla daha önceden biriktirilen toprak (stok malzeme) alınmıştır.

 

ÖZÜRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK

 

Alınan malzeme miktarı ise iki kamyondur. Ayrıca açıklamalarda bulunan Sayın İsmail Selami Minta, ilk toprak alınışında sesini çıkartmamış daha sonrasında neden böyle bir açıklama yapmıştır acaba? Bu açıklama tamamen samimiyetsiz ve kamuoyunu yanıltmak için yapılan bir açıklamadır. Salgın ile uğraştığımız bu hassas günlerde, tek vücut olarak birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz gerekirken hizmet amacı ile yapılan işlemin çarpıtılması, yanlış açıklamalarla süslenip siyaset malzemesi olarak kullanılması ve gündemi gereksiz yere meşgul etmesi beni derinden üzmüştür.

 

“BAŞKAN SORUMLU DEĞİL AMA KEŞKE BAŞKANI ARAYSAYDI”

 

Açıklamalarında daha önce de aynı olayı yaşadığını dile getiren Sayın Minta keşke bu olayı direkt Başkan Necati Topaloğlu’nu hedef gösterip, onu suçlamak yerine bizzat sorumluluğumda olan bu konu ile alakalı bana ulaşsaydı gerekli, doğru ve aydınlatıcı açıklamayı kendisine yapabilirdim. Kaldı ki sayın başkan bu süreçte kesinlikle yer almamıştır. Fakat olayın bu şekilde cereyan etmesi, Sayın Minta’nın amacının olayı çözmek değil, belediye üzerinden sayın başkanı benim sorumluluğumda olan bir işlem için suçlama arzusu içinde olduğunu düşünüyorum. Siyaset bölgeyi kalkındırmak ve hizmet üretmek için projeler üzerinden yapılır. Gerek önceki belediye dönemlerinde gerekse GATAB döneminde siyaset için insanların kavga ettiklerini, kinleştiklerini ve birbirlerine tahammül edemediklerini gördük. Öyle ki, meclis üyelerine toplantılarda söz verilmediği, toplantılardan atıldığı dönemleri gördük. Bu kavga siyaseti içinde Kemer’in istenilen hizmeti alması mümkün değildir.

 

KONUYU KAPATALIM MESAJI

 

Çünkü bunca yıldır kamu kurum ve kuruluşlarının belediye ile uyum içinde çalışamaması yüzünden ve kavga siyasetinden dolayı hizmet gelmemiş ya da hizmet üretilememiştir. Bu süreçte kaybeden ne yazık ki Kemer olmuştur. Biz göreve geldiğimizden beri kavga siyasetinden uzak durduk. Ayrıştırıcı değil birleştirici olduk. Nitekim, İnsanları germeye ve kutuplaştırmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu dönemde, Kemer siyasetinin hiç alışık olmadığı şekilde, çeşitli partilere mensup değerli meclis üyelerimizin meclisimize nasıl katkılar sunduğunu, çözüm odaklı çalıştıklarını, projeler sunduklarını, vekalet ettiklerini, acil durum senaryolarında nasıl bir araya geldiklerini ve bunun gibi sayabileceğim birlik, beraberlik ve uyum içinde, ayrımcı siyasetten uzak ortak çalışmalarda nasıl yer aldığımızı görüyorum . Her bir meclis üyesi arkadaşıma bu çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Biz bu dönem bunu başardığımızı düşünüyorum ve bu birlikteliğin bozulmamasını temenni ediyorum. Aynı katkıyı ve saygıyı bir ilçe başkanı olarak Sayın Minta’dan da görmeyi umut ediyorum. “

 

MİNTA’DAN ANINDA CEVAP GELDİ

 

Gül’ün açıklamasının ardından AK Parti Kemer İlçe Başkanı Minta’dan anından yanıt geldi. Minta ise, açıklamasında tüm gerçekleri gün yüzüne çıkardı. İşte Minta’nın açıklaması: “Geçtiğimiz günlerde tapulu arazimden Kemer Belediyesi’nin izinsiz toprak almasıyla ilgili şikayetim üzerine hukuki süreç başlamıştır. Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül bir basın açıklaması ile her zamanki gibi, yol arkadaşlarının yolundan giderek kamuoyunu yanıltıcı ifadeler kullanmıştır.

 

“ARAZİ BENİM, ORTAĞI ARAMAMIŞLAR!”

 

Söz konusu arazi, benim arazimdir. Arazi üzerinde ortaklığım mevcuttur. Belediyenin arazimden izinsiz toprak aldığını ilk duyduğum zaman ortağımı arayıp, konu ile ilgili bilgisinin olup olmadığını sorduğumda, hiçbir şekilde bilgisinin olmadığını, kendisinin 65 yaş sınırlaması olduğunu gerekli işlemleri yapabileceğimi söyledi.

 

“MESELE KANUNSUZLUKTUR”

 

Emin Gül yaptığı açıklamada arazimin içindeki toprağın başkasına ait olduğunu ve sadece iki kamyon toprak alındığını söylemiş. Arazimin içindeki toprağın kime ait olduğu benim meselemdir zira arazi bana aittir, içindeki toprakta. Kanunlarımıza göre; izinsiz hiç kimse, hiç kimsenin arazisine girip bırakın toprak almayı, çivi bile alamaz ve almamalıdır. İki kamyon toprak meselesi de, Gül’ün anlattığı gibi değildir. Evet, 2 kamyon toprak alınmış, 4 kamyon da toprak almak için arazimin önünde bekliyordu. Şikayetim üzerine polislerin müdahale etmesi sonucu 6 kamyon işçisi ifade vermek zorunda kaldı. Aslında alınacak toprak daha fazlaydı. Kaldı ki buradaki söz konusu toprak da değildir, yapılan kanunsuz bir iştir.

 

“SİZ NE YAPARDINIZ?”

 

Kemer Belediyesi, tapulu arazimden izinsiz toprak alıyor, buna rağmen Emin Gül; keşke direkt Necati Topaloğlu’nu hedef gösterip onu suçlamasaydı, konunun muhatabı benim, beni arasaydı demiş. Soruyorum size; sizden izinsiz birileri size ait olan bir şeyi kanunsuz bir şekilde aldığında alan kişiyi mi ararsınız, emniyette mi haber verirsiniz?

 

“KEMER’İN BAŞKANI KİM?”

 

Ayrıca; bizim Kemer Belediyesi’nin başkanı kim? Vatandaş olarak ben Kemer Belediyesi teşkilat şemasını takip etmek durumunda mıyım? Bir kurumun bir yetkilisi vardır ve o, tüm kurumdan sorumludur. Belediye Başkanının bu konudan haberi yokmuş. Gerçi hiç şaşırmadım, ben artık buradan sormak istiyorum.

 

“KEMER BELEDİYE BAŞKANI’NIN NEYDEN HABERİ VAR ACABA?”

 

 

 

Kemer Belediye Başkanının neyden haberi var? Bunca yıldır siyaset ve ticaret yapıyorum, bu kadar kendi işinden, kendinden haberi olmayan bir tane daha insana rastlamadım, bir yer yıkılır benim haberim yok, bir yer kapatılır benim haberim yok, uygunsuz inşaat olur benim haberim yok, sahilde bir inşaat yükseliyor, neredeyse bitmek üzere bir gazeteci haber yapıyor sonra başkana soruyor ondan da haberim yok diyor. Bir yıldır olmayan şey kalmadı, bizim başkanın hiç birisinden haberi yok.

 

“HANGİ UYUM?”

 

Şimdi ben buradan meclis üyesi Emin Gül’e bir öneride bulunmak istiyorum; Necati Topaloğlu’nun bu tür olaylara müdahil edilmesinden ya da isminin geçmesinden çok rahatsız oluyorlarsa; ister Emin Gül (yetkisi ne kadar var bilemiyorum) isterse açıklamasında yer verdiği, tüm partilerin meclis üyeleri ile çok uyumlu çalışıyoruz, birlikte proje üretiyoruz dediği meclis üyeleri ile bir meclis toplantısında karar alarak: Arkadaşlar belediyede yapılan hiçbir şeyde bizim başkanın sorumluluğu yoktur. Haberi de yoktur, etkisi ve yetkisi de yoktur. Bizim başkan sadece giyinir, yakasına bir mendil takar, düğünlerde de zeybek oynar desinler. Biz de o zaman sayın başkanı muhatap almayız. Konu ile kim yetkili ise araştırır, bir şey söyleyeceğimizde, bir açıklama yapacağımızda onun adını kullanırız. Zaten bir yıldır ne mühürlemeden, nede eleman çıkışlarından haberi var, bunu resmiyete döksünler, biz de kamuoyunu meşgul etmeyelim.

 

“BAŞKAN SADECE OTELLERİN SPA’SI İLE İLGİLENİYOR”

 

Fakat bunlunla birlikte; bizim başkan hangi otelin marketi daha çok kazanır, hangi otelin spa&sauna işi daha iyidir, ilçemizdeki hafriyat işinin yıllık cirosu nedir, bunları çok iyi bilir. Çünkü bu ticari alanlarda oğlunun adı sıkça geçmektedir. Kemer Belediyesi’nin geçmiş dönemlerini örnek göstererek, birleştirici, kavgadan uzak bir yönetim anlayışıyla yöneltildiğini söylemiş. Kemer Belediyesi’nin tarihinde ilk defa bu dönem belediye başkanı tartaklanmıştır. Bu bizim için çok üzücü bir durumdur. Kişiler gelip geçicidir, makamlar bakidir. Bu yaşanan rezalet tüm Kemer halkını rencide etmiştir.

 

“BİZİM TERBİYEMİZ FARKLI”

 

Bu anlayışla Kemer’i yönettiklerini zanneden beyefendiler, birde bize siyaset dersi vermeye kalkmışlar; Bazı arkadaşların Kemer’e hizmet umurunda değilken, biz yıllardır Kemer’e hizmet ediyor, hemşehrilerimizin derdine koşuyoruz. Birini diğerinden ayıran, kendi çıkarlarını her şeyin üstünde tutan, hizmet adı altında yerinde sayan, hiçbir proje üretemeyen kendini yönetici zannedenlerin değirmenine su taşıyamayız, aldığımız terbiye bunu gerektirir.

 

“GÜL’ÜN AÇIKLAMASINI ELİNE TUTUŞTURMUŞLAR”

 

Meclis üyesi Emin Gül Bey’in yaptığı bu açıklamasına şöyle bir baktım; bir yerde yazılmış eline verilmiş sen bunu kamuoyunda paylaş denmiş, tabii ki paylaşacak buna bir şey söyleyemem, çünkü bir kişiye iki satır yazıyla ve bir imzayla makam verildiği zaman o makamın diyeti ödetilir. Emin Gül Bey’de bunu yaşıyor. Birkaç ayda olsa aynı çatı altında siyaset yaptık, kendisi siyasette çok yeni, bundan sonra yapacağı basın açıklamalarında daha dikkatli olur. Umarım bu ikazımı da hoş karşılar, benim de hoş karşıladığım gibi… “

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle