Hoşgeldiniz  

TOPLU ULAŞIMA ‘ÖZGECAN’ DÜZENLEMESİ

SEMİH KÖKEN | 11 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Büyükşehir Belediye Meclisi, Temmuz ayı olağan oturumu için Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü’nde toplandı. Belediye Başkanı Menderes Türel’in başkanlık ettiği oturumda, kentte toplu taşımacılığın anayasası niteliğindeki ‘Toplu Taşıma Araçları Yönetmeliği’ bir dizi değişikliğe gitti.

Meclisten oybirliğiyle geçen değişikliğe göre, mevcut yönetmelik hükümlerinde sadece ‘Yüz kızartıcı suçlar ile terör suçlarından sabıkalı olan kişilerin’ hiçbir şekilde özel toplu taşıma araçlarında çalışamayacağı veya çalıştırılmayacağına yönelik düzenleme değiştirildi.

Toplu Taşıma Araçları Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle toplu ulaşım araçlarında çalışacaklar öncelikle cumhuriyet başsavcılığından alınacak ‘Adli Sicil Belgesi’ni sunacak. Sicil kaydında cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, reşit olmayanla cinsel ilişki, cinsel taciz, fuhuş, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından herhangi birinden sabıkası olan kişi, Antalya’da toplu ulaşım araçlarında çalıştırılmayacak.

Bununla birlikte hırsızlık, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma, uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı, göçmen kaçakçılığı veya insan ticareti suçları da aynı kapsama alındı. Yönetmelikte ayrıca, Terörle Mücadele ile Kaçakçılıkla Mücadele kanunları kapsamına giren suçlar, devletin güvenliğine karşı suçlardan affa uğramış olsalar bile hürriyeti bağlayıcı ceza ile hüküm giymiş olan kişilerin, hiçbir şekilde özel toplu taşıma araçlarında çalışamayacağı yer aldı.

ESNAFIN SIKINTISI GÜNDEME GELDİ

Mecliste yönetmeliğin toplu ulaşım araçlarında çalışanlara ilişkin düzenlemesi konuşulmadı ama görüşmelerde kentteki toplu ulaşımın sıkıntıları gündeme geldi. CHP’li Meclis üyesi Recep Tokgöz, 10 gündür Antalya’da toplu ulaşım araçlarının parasını alamadığını belirterek nedenini sordu. Türel, konuyla ilgili hukuki sürecin devam etmekte olduğunu söyledi, “Bugün, en geç pazartesi sanırım sıkıntı aşılıyor. Ücretler ödenmeye başlanmış olacak” dedi.

SAHİLLER ÜCRETSİZ

CHP grup sözcüsü Ruhi Beşiktaş ise Konyaaltı sahilinde Büyükşehir Belediyesi’nin şezlong ücreti almasını eleştirdi. Eleştirilere cevap veren Başkan Türel, “Halkın yanında halka her türlü hizmeti sunmak isteyen bir belediyeyiz. Halkçılık hizmetle olur” dedi. Uygulamada sahillere giriş ücreti alınmadığını, ancak sahillerdeki hizmetlerden bir bedel alındığını belirten Türel, “Konyaaltı sahilinin tamamında değil, belli bir bölümünde şezlong sadece 5 lira. Ama bunu sahiller ücretliymiş gibi sunmak siyasi etiğe de yakışmıyor” diye konuştu. Sahilde 1 ve 5 numaralı plajlar arasında ise Büyükşehir’in ücretsiz şezlong şemsiye hizmeti verdiğini belirten Türel, sahildeki çalışmanın hem muhalefet partilerinin eleştirileri hem de anketler sonucunda gerçekleştirildiğini aktardı.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle