Hoşgeldiniz  

TOPALOĞLU CANLI YAYINA ÇIKTI

SEMİH KÖKEN | 08 Ağustos 2019 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

TOPALOĞLU  CANLI YAYINA ÇIKTI

TOPALOĞLU, KANAL V’NİN KEMER’DE YAPTIĞI CANLI YAYINA KATILDI

Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, usta gazeteci Ali Orhan Lazaloğlu’nun, “Ali Orhan İle Antalya Gündemi” programında canlı yayın konuğu oldu.
3 Ağustosta hizmete açılan Kemer Belediyesi Kındılçeşme Piknik ve Halk Plajı’nda gerçekleştirilen canlı yayında, Başkanımız Topaloğlu, Lazaloğlu’nun sorularına sıcak ve içtenlikle cevap verdi.
Başkan Topaloğlu, doğası ve huzuruyla bilinen Kındışçeşme’de yapılan canlı yayında Türkiye’nin en eski turizm yeri olan Kemer’deki denizin çok temiz ve berrak olduğunu belirterek, 43 bin olan nüfusunun yaz aylarında daha fazla olduğunu söyledi.

AVRUPALI TURİSTİ GERİ KAZANMAMIZ LAZIM

Turizm konusunda önemli açıklamalar yapan Başkan Topaloğlu, daha önce Kemer’e gelen Avrupalı turistin yapılan yanlış uygulamalardan dolayı başka yerlere kaçtığını ve bunu geri kazanmak gerektiğini anlatarak, “Rus turizmi Antalya’ya kayınca, Kemer bölgesi yüzde 70 oranında Rusları ağırlamaya başladı. Avrupalı turist ise Belek tarafına gitmeye başladı. Tur acenteleri de son yıllarda bunun farkına varmaya başladı. Avrupalı turist Kemer;’i istiyor ama belki şartlar uymuyor. Avrupalı buraya gelmek istiyor. Çünkü doğa ve huzur istiyor. Avrupalıyı buraya getirdiğimiz zaman 12 ay turizm sezonu olacaktır. Ruslar 12 ay tatil yapmıyor. Ama Avrupalı turist 12 ay tatile çıkabiliyor. Avrupalı turist başka ülkelere gittiği zaman buradaki hizmeti bulamıyor. Onun için olmazsa olmaz Kemer. Kemer, Avrupalı turistin bir ucunda mutlaka kalıyor. Aslına bakarsanız İskandinav ülkelerinden ve İngilizler tekrar dönmeye başladı. Bunlarla sıcak ilişkiler Kemer’e her zaman artı getirecektir. İngilizler şu anda Türkiye’ye seyahat eden Avrupa ülkeleri arasında üçüncü sırada. Bundan sonra arkası da gelecektir.” diye konuştu.

KEMER HALKINI DİNLEMEZSEK SORUNLARINI NASIL ÇÖZECEĞİMİZİ BİLEMEYİZ

Halkın içerisinde rahatça dolaşmaktan mutlu olduğunu anlatan Başkan Necati Topaloğlu, göreve gelmelerinin üzerinden 4 ay geçtiğini anlatan Başkan  Topaloğlu, halkın sorunlarına daha hakim olmak ve sorunları yerinde görmek için Beldibi’nden Çıralı’ya kadar halk toplantıları yapmaya başladıklarına dikkat çekti.
Beldibi ve Tekirova mahallelerinde toplantılar yaptıklarını ifade eden Başkanımız Topaloğlu, “Halkı dinlemezsek başarıya ulaşamayız ve hiçbir sorunu çözüme kavuşturamayız. Halk ile iç içe olmaya devam ediyoruz. Biz meclis üyeleri arkadaşlarımızla da toplantılar yapıyoruz. Konu Kemer olunca hiçbir parti gözetmeksizin meclis üyelerimizle istişarelerde bulunuyoruz. Kemer’i ilgilendiren kararları beraber alarak meclisten geçiriyoruz. En son dün akşamki toplantıda hanutçuluk ve esnafın sorunları tartışıldı. Amacım şudur. 15 meclis üyem var. Ben her meclis üyeme vekaleti bırakabilmem lazım. Bu bir güven meselesidir. Biz, bir kaynaşma ve güven ortamı yaratmak zorundayız. Ben bu koltukta oturduğum müddetçe Kemer aleyhinde bir konu meclis gündemine gelmez. Kemer’in ileriye gitmesi ve marka olmaya devam etmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.” dedi.

“BİZE TEBRİK ÇİÇEĞİ GÖNDERMEYİN. OKULLARA YARDIM YAPIN, MAKBUZUNU BİZE GÖNDERİN” DEDİK

Başkan  Topaloğlu, Lazaloğlu’nun Kemer’in en önemli sorunu ne sorusu üzerine ise şöyle cevap verdi:
“Biz göreve geldiğimiz ilk gün bize tebrik çiçeği göndermeyin. Bulunduğunuz okullara yardım yapın. Makbuzunu bize gönderin dedik. Çiçek işini kaldırdık ve okullar para görmeye başladı. Herkes bunu sevinçle karşıladı. Kemer’de en önemli sorunlardan biri her şey dahil sistemi. Şu anda Kemer’de bütün oteller dolu. Bir gecelik kalacak olsanız bile yer yok. Her şey dahil sistemi olduğu için turist otelden çok az çıkıyor. Gerek duymuyor. Turist dışarıya çıkmayınca esnaf iş yapamıyor. Otelde aslında turistin dışarıya çıkmasını istiyor ki kendisi de bir nefes alsın. En başta buna bir çözüm getirmemiz lazım. 35 yıllık Kemer Belediyesi’nin binası yok. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın binasını kullanıyoruz. Bu çok acıdır. Antalya’da 19 ilçe içerisinde, belediye binası, adliye sarayı, hükümet konağı olmayan tek ilçe Kemer’dir. 100 milyon lira bütçesi olan bir belediyeyiz. Ama bu saydıklarım malesef Kemer’de yok.” ifadelerine yer verdi.

ANTALYA VALİMİZ KEMER’E ÇOK ÖNEM VERİYOR

Başkan Toplaoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun Kemer’e çok önem verdiğine değinerek, “Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AK Partili arkadaşlar uğraşarak Kemer’e Denizcilik Fakültesi’ni getirdi. Binamız var, öğrencimiz var ama burada değil. Öğrenciler Antalya’da. Çünkü binanın fiziki şartları uygun değil. Binayı güçlendirmek 15 milyon, yenisini dikmek 20 milyon. Bu konuda Antalya Valimiz de çok hassas. Kemer’e çok fazla önem gösteriyor. 3 bin 600 yıl önce Kıbrıs’tan bakır yüklü bir gemi yola çıkarak Ceneviz Koyu’nun orada batıyor. O batık bulundu. Dün Vali beyle beraberdik. O batıktaki bakır plakaları çıkarmaya başlamışlar. Bunlar 28’er kilo ağırlığında ve 3 tipte. Yanımızda Amerikalı bir profesör de vardı ve dünyanın bu batığın çok dikkatini çektiğini kaydetti.” şeklinde konuştu.

SU ALTI MÜZESİNİN PROJESİ BİTMEK ÜZERE

Antalya Valisi Karaoğlu’nun Kemer’e verdiği önem üzerine konuşmasına devam eden Başkan Topaloğlu, “Vali bey, Ay Işığı Koyu’nda su altı müzesi yapmak için çok uğraşıyor. Mimari projesi bitmek üzere. Yaklaşık bin 800 metre kare bir oturumu olacak. 2 katlı olacak. Bakır yüklü batık gemiden bakırlar çıkarıldıktan sonra biz sadece deniz, kum ve güneş turizminin yanında kültür turizmine de açılacağız. Bu konuda Vali bey çok çalışıyor. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Sayın valimin Antalya için çok büyük bir kazançtır. Kısacası bu su altı müzesi Kemer’e artı değil birkaç artı getirecektir.” dedi.

EĞİTİME VERDİĞİMİZ ÖNEM ORTADA

Başkan Topaloğlu, eğitime her zaman önem verdiğini ve vermeye de devam edeceğine vurgu yaparak, “Göynük’te 10 yıl boyunca anaokulundan 8. sınıfa kadar tüm öğrencilerin 1 yıl kullanacağı kırtasiye ihtiyaçlarını verdik. Yaklaşık 250 öğrenciyi lise ve dengi okullara ücretsiz taşıdık. Lise sonları dershaneye gönderdik ve ilk 5 yıl burs verdik. Sonra anayasa mahkemesi burs veremezsin diye iptal ettirdi. Türkiye’nin bir beldede yapılan ilk ve tek fen lisesi Göynük’tedir. Belediyenindir ve ihaleyle yapılmıştır. Geçen yıl çok büyük başarı yakaladılar. Bu yıl çıta daha da yükseldi. İlk 20 binde 24 tane Göynük Fen Lisesi öğrencisi var. Türkiye’de imtihana giren 2 milyon 180 bin öğrenciden 745. sıradaki öğrenci bizim öğrencimiz. Bu çok büyük başarı.” diye konuştu.

BORÇ YİĞİDİN KAMÇISIDIR

Belediyede 869 personel bulunduğunu aktaran Başkan  Topaloğlu,belediyenin borçları hakkında da konuşmasına şöyle devam etti:
“Bir önceki dönemden bize 60 milyon borç kaldı. Biz bu borcu öderiz. Borçtan korkmuyoruz. Borç yiğidin kamçısıdır. 4 ayda 12 milyon lira borç ödedik. Yeme içme devri kapandı. Belediyeye hiçbir şekilde yemek ve çikolata faturası gelmiyor. İlk önce tasarrufu ben kendim yapacağım ki, personel de beni örnek alsın. Kiralık lüks araçlara binmeyi ben de biliyorum ama gerek yok. Elektrik dahil her şeyde tasarruf yapıyoruz. Şartlar iyi olduktan sonra makam aracını değiştirebilirim ama belediyenin parasıyla almam. Bu kadar borç varken belediyenin parasıyla makam aracı alamam. Bu benim karakterime uymaz.”

ARTIK HALKIN RAHAT EDECEĞİ BİR KINDILÇEŞME VAR

Göreve geldiği günden beri halka hizmet çalışamaya başlayan Başkan Necati Topaloğlu, Kemer Belediyesi Kındılçeşme Piknik ve Halk Plajı’nı halkın hizmetine açtıklarını belirterek, “Burada belediyemize ait 11 dönüm alan var. Bu alanda halkımızın ihtiyacı olan mesire alanı için çalışamaya başladık ve kısa sürede tamamladık. Belediye personelimize çalışmaları için teşekkür ediyorum. Kemer halkının artık rahatlıkla gidip mangalını yakabileceği bir alanı var. Giriş ücretsiz. Meclis kararıyla şezlong ücretleri 5 lira olarak belirlendi. Aslında gerçek Kındılçeşme bizim yan tarafımız. Kındılçeşme Günübirlik Kamp Alanının mutlaka çadırlı kamp ve günü birlik piknikçilere açılması lazım. İnşallah kısa zamanda burası halka açılır ve insanlar mutlu olur. Aynı şekilde Alacasu Koyu da var. Burada su tuvalet ve duş yeri yok. Duş yeri ve tuvalet konusu kuruldan geçti. Onlar yapılacak. Buranın bozuk olan yolunu da biz yapacağız. Gerekli izinler verilirse buranın işletmesini de yapmaya talibiz.” diye konuştu.

Başkan Topaloğlu, program sonrası Kanal V ekibine teşekkür etti.

KEMER BELEDİYE BASIN BÜROSU

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle