Hoşgeldiniz  

TOPALOĞLU VE BAŞKALARINA ALTIN SUYUNA BATIRILMIŞ BAZI SORULAR

SEMİH KÖKEN | 17 Şubat 2020 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

TOPALOĞLU VE BAŞKALARINA  ALTIN SUYUNA BATIRILMIŞ BAZI SORULAR

TOPALOĞLU VE BAŞKALARINA  ALTIN SUYUNA BATIRILMIŞ BAZI SORULARmurat Kemaneci haberi

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2530484983935724&id=1391078804543020

Kuyumcudan alınan 799 gram altın 201 tam altınla ilgili olarak ‘satınalmada evrak yok kayıt kürek yok’ diyen Topaloğlu, parasını ödedikleri altınları kuyumcunun kasasında bir ay emanet bıraktıklarını söylüyor!..

Peki sayın Topaloğlu, bu altınları kuyumcunun kasasına emanet bırakırken kaydınız küreğiniz var mı? Yok!..

Varsa çıkarın görelim.

—-

Topaloğlu olayı 5 Şubat günü sabah saatlerinde öğrendiğini açıklarken, kuyumcu Osman abisi 4 Şubat’ta öğrendiğini söylüyor.

Kuyumcu Osman Abi, Ahmet Ş.’in kendilerinden alınan malın bir kısmının belediyeye intikal ettirilmeyip zimmetine geçirdiğini öğrendikten sonra 6 Şubat’ta belediyede Ahmet Ş.’in babası akrabaları ve belediye bürokratlarıyla birlikte toplantı yaptığından söz etmektedir.

Başkan Topaloğlu ise, 5 Şubat’ta öğrendiklerini iddia ettiği olayla ilgili hemen Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını ve şüpheli Ahmet Ş.’in ifadesini aldıktan sonra götürüp teslim ettiklerini öne sürmektedir.

Oysa bizim edindiğimiz bilgiye göre suç duyurusunu 7 Şubat’ta yapmışlar, aynı gün Antalyadan çağırdıkları Ahmet Ş.’i beraberlerinde Adliye’ye götürmüşlerdir.

Ahmet Ş., Savcılığın çağırdığı polis ekip otosu tarafından Emniyet müdürlüğüne götürülmüş, 8 Şubat Cumartesi günü tekrar adliyeye getirilerek nöbetçi mahkemeye çıkarılmış ve tutuklanmıştır.

Sayın Topaloğlu!

Bütün veriler, savcılığa gitmeden önce konuyu kendi aranızda kapatma suçu gizleme çabasını gösteriyor. Bu kapsamda Gül ailesinden hatırlı bir kişi kuyumcu ile sizin aranızda arabuluculuk yaptı mı?

Kuyumcu kaynakları, belediyenin kendilerinden cari hesap usulü alışveriş yaptıklarını Ahmet Ş.’in aldığı altınların parasını otellerden getireceğini söyleyerek birkaç gün sonra getirdiğini belirtmektedir. Belediyenin kuyumcudan aldığı altınlarla ilgili herhangi bir otel ödeme yapmış mıdır? Sizin bu konuyla ilgili aradığınız otel var mıdır?

Öte yandan,

– Belediye, bu altınların faturalarının kendilerine ulaşmadığını söylediğine göre kuyumcu kime fatura kesmiştir?

– Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı veya Emniyet Müdürlüğünde bu işi soruşturan birim, kuyumcunun kestiği faturaları incelemiş midir?

İfade verenlerin tümünün ve olayla ilgili birimlerde çalışan herkesin, belediye başkanı dahil HTS kayıtları alınmış incelenmiş midir?

– Belediye başkanı Necati Topaloğlu’nun -ki şüpheli Ahmet Ş. de buna razı görünmektedir- herşeyi bir kişiye mal ederek konuyu kapatma çabası açıkça sırıtmaktadır.

– Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Müdürlüğü aynı düşüncede midir?

– Ahmet Ş.’in belediyede konuyla ilgili olarak gösterdiği ve kuyumcuya parasının ödeneceğini söylediği iddia edilen belediye çalışanı ile telefonla arayarak altın aldırdığı iddia edilen belediye çalışanının ifadeleri hangi sıfatla alınmıştır?

Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun olayı neden Çarşamba günü değil Cuma günü savcılığa bildirdiği, bu aradaki 2 günde ne yaptığı araştırılmış mıdır?

Bu süre içinde Ahmet Ş.’e vereceği ifade konusunda telkin, teklif, tehdit olmuş mudur?

Necati Topaloğlu neden ısrarla, Ahmet Ş.’den el yazısıyla “Bu olayı ben yaptım ve tek başıma yaptım. Kimse benimle işbirliği yapmadı” şeklinde imzalı ifade aldıklarını söylemektedir?

Edindiğimiz bilgilere göre Necati Topaloğlu zimmet olayını 5 Şubat günü sabah saatlerinde duyduğunu söylemekte, ancak kuyumcu Osman abisi bir gün önce 4 Şubat’ta duyduğunu söylemektedir.

Kuyumcu Osman abisi Necati Topaloğlu’nu gece yarısı aramış mıdır?

Necati Topaloğlu’nun kuyumcu Osman abisi dolandırıldığını anlayınca Savcılığa suç duyurusunda bulunmuş mudur?

Tam hikaye önce gazetede, sonra burada. Yalanların muhtemel sebeplerini irdeleyeceğiz.

MuKe

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle