Hoşgeldiniz  

Terör saldırısında yıkılan evi Başkan Gül onartacak

SEMİH KÖKEN | 24 Aralık 2018 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Terör saldırısında yıkılan evi Başkan Gül onartacak

Zeytin Dalı harekâtı sırasında, teröristlerce Afrin’den atılan ir roket, Reyhanlı ilçesindeki Avlar ailesinin evine isabet etmiş ve evde uyuyan 17 yaşındaki Fatma Avlar şehit olmuştu. Saldırıda Avlar ailesinin konutu da kullanılamaz hale gelmişti. Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, yıkılan evi kendi imkânlarıyla yeniden inşa ettirerek aileye teslim edecek.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Zeytin Dalı harekâtını yürüttüğü sırada, 31 Ocak 2018 tarihinde PYD/PKK terör örgütlerince Afrin’den atılan bir roket, Hatay ili Reyhanlı ilçesi Gültepe Mahallesi’nde ikamet eden Avlar ailesinin evine isabet etmişti. Saldırıda evde uyuyan 17 yaşındaki Fatma Avlar şehit olurken konut da kullanılamaz hale gelmişti.

ŞEHİT BABASI KILIÇDAROĞLU’NU ARADI

Avlar ailesinin evinin yıkılmasından sonra bazı belediyeler onarım için söz verdi. Ancak bu sözler yerine getirilmedi. Olayın üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen evi onarılmayan Ahmet Avlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak evinin onarımı için destek istedi. Aleninin sorununu çözüme kavuşturmak için harekete geçen Kılıçdaroğlu, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’e evin tadilatı konusunda talimat verdi. Başkan Gül, kendi imkânlarıyla yaptıracağı tadilat işlemlerini hemen başlatarak bölgeden bir müteahhit ile protokol imzaladı.

 

“BİR AY İÇİNDE TESLİM EDİLECEK”

Başkan Gül, “Bu elim olay PKK/PYD’li teröristlerin vahşi yüzünü bir kez daha ortaya sermiştir. Bu vesile ile terörü bir kez daha lanetliyorum. Kaybettiğimiz kızımız için çok üzüldük ve ailenin acısını paylaşıyoruz. Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı üzerine hemen harekete geçerek ev yenilemek için bir müteahhit ile sözleşme imzaladık. İnşallah bir ay içinde tüm işlemleri tamamlayarak konutu teslim etmek üzere Reyhanlı’ya gideceğim Avlar ailesi bir kez daha başsağlığı ve sabırlar dilerken şehit olan kızımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Bana bu görevi veren Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle