Hoşgeldiniz  

TEPKİLER SES GETİRDİ: SALDA GÖLÜ ÇALIŞMALARI DURDURULDU

SEMİH KÖKEN | 16 Nisan 2020 | Gündem, Kemer Güncel, Turizm A- A+

TOKİ’den yapılan açıklamada “Yüklenici firma hakkında kusurlu davranışları nedeniyle gerekli maddi ve sözleşmesindeki diğer ceza hükümleri işletilmiştir” denildi…
Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü’nde iş makinelerinin çalıştığına ilişkin görüntülerin ortaya çıkması sonrası olay yerine giden CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, çalışmaların durdurulduğunu açıkladı.
Millet Bahçesi yapılması için çalışmaların başladığı belirtilen Salda Gölü’nden gelen görüntülere kamuoyundan büyük tepki oluştu. Çıplak ayakla dahi basılması yasak olan beyaz kumların üzerinde, iş makinelerinin çalışmaya başladığı görüldü.
CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Salda Gölü’ndeki çalışmaların durdurulduğunu açıkladı. TOKİ’den yapılan açıklamada ise, “Yüklenici firma hakkında kusurlu davranışları nedeniyle gerekli maddi ve sözleşmesindeki diğer ceza hükümleri işletilmiştir” denildi.
Videonun sosyal medyada yayılması üzerine olay yerine giden CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, çalışmaların durdurulduğunu açıkladı. Kendilerine çalışmaların müteahhit firma tarafından tek taraflı bir kararla başlatıldığının aktarıldığını söyleyen Mehmet Göker, “Buradan sonra Cumhuriyet savcılığına gidip olayın sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.
TOKİ’den açıklama
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Salda Gölü’ndeki inşaat alanına makineli araçların girmesi nedeniyle yüklenici firmaya sözleşmesindeki cezai hükümlerin işletildiğini bildirdi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
“Paylaşımlarda yer alan görüntüler yüklenici firmanın şantiye alanı ve otopark bölümünde arazi düzenleme görüntüleri olup, koruma amaçlı oluşturulan yaklaşım mesafesinin dışında küçük bir alandır. Bu görüntüler kamuoyu gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı olarak bizleri de oldukça rahatsız etmiştir.
Yüklenici firmaya makineli araçların inşaat alanına kesinlikle sokulmaması talimatı verilmesine rağmen bu konuda yeterli hassasiyet gösterilmemiştir. Yüklenici firma hakkında kusurlu davranışları nedeniyle gerekli maddi ve sözleşmesindeki diğer ceza hükümleri işletilmiştir. Ayrıca, müşavir firma ve sorumlu personeller ile ilgili soruşturma başlatılmış olup, sorumlu olan personeller görevlerinden uzaklaştırılmıştır.”

15-04-2020 03:41

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle