Hoşgeldiniz  

TEOG DA KEMERİN GURURU OLDULAR

Semih Köken | 05 Haziran 2017 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

TEOG DA KEMERİN GURURU OLDULAR

Temel eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına tam puan alarak Türkiye birincileri arasına girmeyi başaran Göynük Ortaokulu’ndan Dilara Aldaş ile Hakkı-Hacı Hafize Saygan 3 Ortaokulu’ndan Ali Murat Baytekin, Berkay Durmaz, Muhammet Emir Varlı, Gizem Atcı ve İlayda Yolay Kemer’in gururu oldu. Öğrenciler aileleri ile birlikte Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinatörü Hasan Kal’ı ziyaret etti.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında Türkiye birincisi olan Göynük Ortaokulu’ndan Dilara Aldaş ile Hakkı-Hacı Hafize Saygan 3 Ortaokulu’ndan Ali Murat Baytekin, Berkay Durmaz, Muhammet Emir Varlı, Gizem Atcı ve İlayda Yolay, Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan’ı makamında ziyaret etti. Öğrencilerin velileri, öğretmenleri ve okul müdürlerinin de hazır bulunduğu ziyarette Kaymakam Feslihan, önemli bir süreçte güzel bir başarı yakaladıklarını ve Türkiye’nin sayılı birincileri arasına katıldıklarını belirterek öğrencileri ve ailelerini tebrik etti.

“DÜZENLİ ÇALIŞMAK EN ÖNEMLİSİ”

Göynük Ortaokulu’ndan Dilara Aldaş, ilk TEOG’da başarılı olamadığını belirterek, “İkinci TEOG’da zaten tam yaptım. İlki kadar zorlanmadım. Çünkü daha çok stres yapmıştım daha çok heyecan yapmıştım ve önemli olanın çok çalışmak değil, düzenli çalışmak olduğunu düşünüyorum. Çünkü ne kadar çok çalışsak ta bildiğimiz konular üzerine gittikçe sadece o konular pekişecek ve bilmediğimiz konular hala boşta kalacak. Bu yüzden bilmediğimiz konulardan kaç soru olursa olsun kendimizi fazla zorlamadan onların üstüne giderek bilmediğimiz konuları kapatarak açıklarımızı kaparak gidermemizi düşünüyorum. Böyle yapınca zaten başarıyı elde ederiz. En aşağı 3-3,5 saat çalışıyordum düzenli olarak, yani aslında başarının sırrı düzenli çalışmada. Çünkü çok çalışsak ta fayda etmedikçe başarıyı yakalayamayız. O yüzden düzenli çalışmak en önemlisi” dedi.

Öğrenciler, başarılarında en büyük destekçilerinin aileleri başta olmak üzere öğretmenlerinin olduğunu belirterek, “Gelecek sene bu sınavlara girecek arkadaşlarımız kendilerini strese sokmasınlar. Öncelikle kendilerine güvensinler temel ilke olarak. Ondan sonra umutlarını hiç kırmasınlar ilk sınav kötü geçse bile ikinci sınava yine aynı motivasyonla devam etsinler düzenli çalışsınlar kendilerini psikoloji olarak da yormasınlar” diye tavsiyelerde bulundular. Veliler ise çocuklarıyla gurur duyduklarını belirterek, öğretmen ve okul idarecilerine teşekkür etti.

“TÜRKİYE’NİN SAYILI BİRİNCİLERİ ARASINA GİRDİNİZ”

Öğrencileri, ailelerini ve öğretmenleri tebrik eden Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan yaptığı konuşmada, “Öncelikle hepinizi tebrik ediyorum, ailelerinizde tebrik ediyorum. Çünkü böyle bir sınav maratonunda ailelerin büyük katkısı oluyor. Sizle beraber onlarda yaşantılarından önemli fedakarlıklar bulunuyorlar. Önemli bir süreç güzel bir başarı yakaladınız ve Türkiye’nin sayılı birincileri arasına katıldınız. Bu süreçte bazı velilerimiz çocuklarına sürekli başarılı olsun diye sürekli ders çalıştırmak durumunda bırakabiliyorlar. Buda tabi başka türlü psikolojik sorunlara yol açabiliyor. Ama belli bir ölçüyü yakalamak kaydıyla öğrencinin hem ders çalışması hem kendine özel zaman ayırabilmesi kendini dinlendirebilmesi, belli sportif faaliyette bulunabilmesi, belli bir sanatsal faaliyette bulunabilmesi öğrencinin gelişim açısından da ciddi anlamda önemli” dedi.

“BAŞARININ TEMEL NEDENİ SORUMLULUK ALABİLMEK”

Başarının temel nedeninin sorumluluk alabilmek olduğunu anlatan Kaymakam Feslihan; “Çok güzel bir geleceği kucaklıyorsunuz. Zaten bununda bilincinde ve farkındasınız. Bundan sonraki eğitim hayatınızda başarılarla dolu geçmesini temenni ediyorum. Zaten bu başarınız aslında sadece 120 soruyu 120’sinide yapmak değil bu başarınızın temel nedeni sorumluluk alabilmeniz, kendi değerlerinizi kendi sorumluluğunuzu farkına varıp o konuda süreci kendi kendinize idare edilmenizden kaynaklı. Zaten esas olan da o, bundan sonraki eğitim hayanızda onu da göreceksiniz. Siz bu sorumluluğu aldıktan sonra gerek lise eğitim hayatınızda gerek üniversite hayatınızda gerek ondan sonraki meslek hayatınızda da o sorumluluklar biraz daha büyüyerek devam edecek. Ama siz o bilincin farkına vardığınız için zaten bugün başarılısınız.”

“BİZİM HAVAMIZ DEĞİŞİYORDU”

Üniversite sınavlarında bulunduğu ilde derece yaptığını belirten Kaymakam Feslihan, “O zamanlar bizim havamız değişiyordu, ancak siz yine olgunluk göstermişsiniz” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü; “Şimdi tabi bizlerde sizler gibi eğitim hayatı sürecinden geçtik. Benimde ilköğretim dönemim başarılı bir öğrenciydim. Üniversite sınavlarında bulunduğum ilde derece yapmış bir öğrenciydim. Bizim havamız değişiyordu ancak siz yine olgunluk göstermişsiniz okulda daha böyle başarılı olunca farklı davranıyorduk. Ben hiç unutmam kendi annem babam bizden daha çok havasını atabiliyordu. Şimdi tabi okulda başarılı olmak hayatta başarılı olmanın yüzde yüz tamamı değil. Okulda başarılı olmak hayatta başarılı olmanın önemli bir kısmı, hayatta başarılı olmak için öğrenim hayatınızın sosyal ilişkilerle kendi yeteneklerinizle ölçülebilmesi gerekiyor. O anlamda bunları konuşmak için biraz daha erken ama hatırlatmak için söyleyelim çünkü yeni liselere gideceksiniz yeni arkadaş çevreniz olacak doğru arkadaşlarınızı seçin yine bu sorumluluğunuzun devam edeceğini düşünüyorum. Yine düzenli bir çalışma hayatı kendinize oluşturun ilerde zorlanmazsınız insan hayatında ben başarısız insan olacağı kanaatinde hiç olmadım. Belli olaylar insanları azmini ve şerrini artırır. Karşılaştığımız birtakım olaylar vardı mesela benim bir arkadaşım liseyi bitirdi üniversiteye falan gitmedi çalışma hayatına başladı çalışma hayatında gördüğü zorlukları bıraktı. 3 yıl sonra üniversite sınavlarına girip çok önemli bir derece elde etti, şimdide üniversitede akademisyen. İnsan hayatında karşılaştığı bir olay etkilendiği bir konu bir anda insanların şevkini artırabiliyor. Çalışma azmini artırabiliyor, tekrardan hayata bağlanabiliyor, hedef belirleyebiliyor. Sizlerin de bir hedefi var ki zaten başarılı olduğunuz onu gösteriyor” diye konuştu.

“HİÇBİR ZAMAN PES ETMEYİN”

Öğrencilere önerilerde de bulunan Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan; “Ben size önerim şu, hayatta insan her zamanda başarılı olmayabilir başarısızda olabilir. Liseye gidersiniz farklı bir ortam farklı bir çevre alışamayabilirsiniz. İlk yıl ortalama seyredersiniz ikinci yıl belki dibe vurursunuz. Ama zannetmeyin ki bu böyle devam edecek. Düzenli çalışma, kendine öncelikle güvenme ve umudunu kırmama, işte bu umudunu kırmama sözünü sonradan karşılaştığımız başarısızlıklarda ve olumsuzluklarda mutlaka hatırlayın. Siz umudunuzu kırmadığınız müddetçe başarınız her zaman devam eder. Hiçbir şey hayatta çözümsüz değil, mutlaka her şeyin bir çözümü olduğunu bilin, kendinizi bunaltmayın karşınıza büyük dağlar engeller çıkartmayın her şey aslında göründüğü kadar zor değil. Doğru yöntemi doğru yolu bulabilirseniz her şeyde başarılı olmanız mümkün. Bunu sağlayabilmeniz için mutlaka o umutla o ümitle yaşamınız lazım. Hiçbir zaman pes etmiyoruz o noktada ‘eyvah bittim’ böyle düşünmeyin hepinizi tekrar tebrik ediyorum. Başarılarınızın daim olmanızı diliyorum. Bundan sonraki eğitim-öğretim hayatınızda da aynı başarılarla hem kendiniz hem aileniz hem toplumumuzun yüzünü ağartırsanız, artık bizden bu işleri bu koltukları devirecek birilerini arıyoruz. O yüzden sizlerde geleceğin önemli işlerini yapabilsek bireyler olacaksınız kendiniz zaten öyle hazırlıyorsunuz her şey gönlünüzce olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Feslihan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

5 YILDIZLI TATİL HEDİYESİ

Kaymakamlık ziyaretinin ardından TEOG sınavında Türkiye birincisi olan Dilara Aldaş, Ali Murat Baytekin, Berkay Durmaz, Muhammet Emir Varlı, Gizem Atcı ve İlayda Yolay ile öğrencilerin velileri, öğretmenleri ve okul müdürleri Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinatörlüğü ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinatörü Hasan Kal; “Kendiniz için, aileniz için ve bölgeniz için güzel bir iş başardınız. Allah daim etsin başarınızı. Eskiden bir ara Göynük Mahallesi’nde market işletiyorduk. Marketimizden alışveriş yapana Halil isminde genç bir arkadaşımız vardı. Ailesinin Göynük’te evi vardı ve her yıl İstanbul’dan ailesinden önce gelir 15 gün dinlerin geri dönerdi. Her yıl Haziran’da geliyorsa bir yıl Eylül-Ekim’de geldi. Bende sordum; ‘Hayırdır Halil sen bu sene geç geldin’ diye, o da bana ‘Hocam biz bu sene üniversite sınavına girdik. O yüzden geç geldim’ dedi. Eskiden üniversite sınavına girmeden okuyabileceğin yerleri yazardın, sınava sonra girerdin. Tercihe göre puan değil, tercihe göre puan alıyordu. ‘Hangi okulları yazdın’ dedim. Bir tane tıp fakültesinin adını söyledi. Başka yazdın mı dedim, ‘yok’ dedi. ‘Ya tutmazsa’ dedim. ‘Tutmazsa diye bir şey yok. Biz niye uğraşıyoruz tutacak’ dedi. Ve o çocuk tıp fakültesini bitirdi, dediği okulu kazandı. Şu an doçent oldu İstanbul’da Çapa Tıp Fakültesi’nde. Amerika’ya konferanslara gidip makaleler yazıyor. Hedefi bilim adamı olmak. Sizlerden de bilim adamı çıkacağını biz umuyoruz” dedi.

Hasan Kal, öğrencilere ziyaret anısına hediyeler verdi. Hasan Kal ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel adına öğrencilere Kiriş Mahallesi’nde bulunan 5 yıldızlı Daima Otel ve Su Dolu Park’ta hafta sonun geçirmeleri için tatil hediye etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle