Hoşgeldiniz  

TEKİROVA HALKI AYAKLANDI

SEMİH KÖKEN | 04 Kasım 2019 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

TEKİROVA HALKI AYAKLANDI

YENİ OTEL YERİ TAHSİSLERİNE KARŞI EYLEM
VATANDAŞTAN “YENİ OTEL ALANI İSTEMİYORUZ” AÇIKLAMASI

HABER FOTO : MURAT KEMANECİ

https://www.facebook.com/mukemaneci/videos/401825397373797/?t=1
Kemer’deki günübirlik ve orman alanlarının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 5 yıldızlı otel alanına çevrilerek kiralama yoluyla tahsis ihalesine çıkılması vatandaşların tepkisine neden oldu. 4 Kasım’da ihalesi yapılacak olan 6 taşınmazın otel alanı olmaması gerektiğini belirten vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları sözkonusu alanların halka bırakılması gerektiğini ifade etti.
STK’LAR DESTEKLEDİ
İhaleyle kiralanacak olan alanlardan biri olan eski Tekirova Günübirlik Alanı’nda toplanan Sivil Toplum Kuruluşları Tekirova Sivil Toplum Platformu, Kemer Su Sporları Platformu, Kemer Yat Turizmcileri, KESDER (Kemer Esnaf ve Turizmciler Derneği), KEMİAD (Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği), CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Çevre Koruma Komisyonu Üyesi Aydın Özer, CHP ve MHP ilçe başkanları, Yeni Mahalle, Tekirova, Çamyuva ve Ulupınar mahalle muhtarları, Tekirova eski belediye başkanı Yusuf Üras ve eski belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar; üzerinde “Yapılaşma istemiyoruz”, “Tekirova Bizimdir”, “Tabiatıma dokunma” gibi sloganlar bulunan döviz ve pankartlar taşıdı.
HALKIN DENİZE AÇILAN KAPILARI KAPATILIYOR
Etkinliği destekleyen sivil inisiyatifler adına basın açıklamasını yapan Tekirova Sivil Toplum Platformu sözcüsü Sami Adaletli, halkı yok sayarak yapılan düzenlemelere karşı çıktıklarını belirterek Tekirova günübirlik alanının otel alanına çevrilip ihale edilmesiyle halkın denize açılan son kapısının da kapatılmış olacağını ifade etti. Uygulamanın turizme de zarar vereceğini savunan Adaletli, turizmde yatak arz-talep dengesinin önemine işaret ederek “Genel olarak ilçemizde olduğu gibi mahallemizde de, yatak arzı, uzun yıllardan beri orantısız olarak çok çok artmış, bu durum aşırı rekabeti doğurmuş, oluşan rekabet hizmet ve sunumda kaliteyi düşürmüş, düşük kalitede , zengin müşterileri bölgemizden uzaklaştırmıştır. Ekstra yatak kapasitesinin turizme zarar verdiği , ne yazık ki hala anlamazlıktan gelinmektedir” dedi. “verilen hak geri alınmaz” ilkesini hatırlatan Adaletli, “Sosyal devlet anlayışıyla daha önceden günübirlik alan olarak, halkın kullanımına yönelik belediyeye yapılan bu tahsis , hiçbir gerekçeyle halktan geriye alınamaz” diye konuştu.
İHALE BUGÜN
Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İştirakler Genel Müdürlüğü tarafından, 5 yıldızlı otel yapılmak üzere ve kiralama usulüyle Kemer’in Göynük Mahallesinde 1761 parsel, Çamyuva Mahallesinde 125/1 ve 126/1 parsellerle Tekirova Mahallesinde 522, 895ve 221 parsellerin 5 yıldızlı otel alanı olarak plan değişiklikleri yapılmıştı. Bu alanlarla ilgili kiralama yöntemiyle tahsis ihalesi 4 Kasım 2019 günü saat 16:30’da İsmet İnönü Bulvarı No:32 Emek-Ankara adresinde yapılacak. İhale yabancı yatırımcılara da açık olacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle