Hoşgeldiniz  

TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU 2017 YILI BÜTÇE ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI.

Semih Köken | 28 Kasım 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU 2017 YILI BÜTÇE ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI.

AK Parti Antalya Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi  İbrahim AYDIN 25 Ekimden beri devam eden TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu çalışmalarının 1 aylık çalışmaların ardından tamamlandığını açıkladı. 2017 yılı bütçesinin Ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diledi.

        2017 yılı bütçesi üzerine açıklamalarda bulunan Antalya Milletvekili İbrahim AYDIN:” Plan ve Bütçe görüşmelerimiz sonunda 2017 yılı bütçe giderimiz 645.1 Milyar TL. bütçe geliri 598,3 Milyar TL. Bütçe Açığı 46,9 Milyar TL. kişi başı Milli Gelir 9.529 Dolar, Enflasyon oranı%6.5 ve Büyüme %4.4 olarak belirlenmiştir.”dedi.

        2017 YILI BÜTÇESİ BÜYÜMEYİ ESAS ALAN BÜTÇEDİR.

        Milletvekili AYDIN:” 2017 yılında büyümenin %4.4 düzeyine çıkması hedeflenmektedir.Küresel ekonomide toparlanma ve buna bağlı olarak dış talebin artması, dış finansman koşullarının olumlu bir şekilde devam etmesi,turizm sektöründeki toparlanma ile özel sektör yatırım ve tasarruf oranlarının artmasının ekonomik büyümeyi destekleyen temel unsurlar olması beklenmektedir.Ayrıca bugüne kadar gerçekleştirilen yapısal reformlar gerekse önümüzdeki dönemde uygulamaya konulacak reformlar ile yatırım, üretim, istihdam ve ihracatı desteklemek suretiyle potansiyel büyüme oranımız yukarı çekilecektir.”dedi.

        2107 YILI BÜTÇESİ BÜYÜME DOSTU BİR BÜTÇEDİR.

        Ayrıca 2017 yılı bütçesinin  faize değil kamu hizmetlerine kaynak ayıran bir bütçe olduğuna dikkat AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim AYDIN:”2002 yılında her 100 liralik verginin 85 lirası faize giderken, 2017  yılında sadece 11 lirası faiz harcamalarına gidecektir. Geriye kalan kısmı ise Eğitime, Sağlığa, Yatırıma,Tarıma, Sosyal Yardımlara kısacası halkımızın refahına harcanacaktır.2017 yılı bütçesiyle Ar-Ge ve inivasyon faaliyetleri güçlü bir şekilde desteklenmeye devam edilecek,özel sektör maliyetleri aşağı çekilecek, destek ve teşvik unsurları arttırılacaktır.Bu nedenle 2017 yılı bütçesi büyüme dostu bir bütçedir..”dedi.

        EN BÜYÜK PAY EĞİTİME.

        Eğitime en büyük payın ayrıldığını söyleyen Milletvekili AYDIN:”Türkiye’nin geleceği olan gençlerimizin daha iyi eğitim alması için ve daha iyi eğitim alması adına 2017 yılı eğitime ayrılan kaynak 122 Milyar TL.dir. Bu tutar bütçe giderlerinin yaklaşık %20 sini oluşturmaktadır. Ayrıca Önce sağlık anlayışı ile vatandaş memnuniyetimiz için sağlık harcamalarımıza 110,9 Milyar TL. kaynak ayrılmıştır. Yatırımları % 30 arttırıyoruz. 23 ili kapsayan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe merkezleri programı ve destek hamlesi kapsamında 23 Milyar TL. Turizm teşviklerine 2017 yılında da devam edilecektir. Turizm sektörüne verilen destek 4 katına çıkartılarak 522 Milyon TL.olmuştur.2017 yılı bütçesinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle