Hoşgeldiniz  

Tahtalı’da paraşüt sezonu açıldı

Semih Köken | 31 Mart 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Turizm, Yaşam A- A+

Tahtalı’da paraşüt sezonu açıldı

ANTALYA’nın Kemer İlçesi’nde 2365 metre yükseklikteki Tahtalı Teleferik’te yamaç paraşütü sezonu açıldı.

Tahtalı Teleferik’te yamaç paraşütü uçuşları yaptıran Escape Uçuş Okulu’nun ortağı Mehmet Dursun, bahar dönemine girilmesiyle birlikte uçuş sezonunu açtıklarını söyledi. Tahtalı’da rüzgar hızının maksimum 25 kilometreyi bulduğu her gün atlayış yapıldığına kaydeden Dursun, rüzgar şiddetinin daha fazla olduğu günlerde ise güvenlik gerekçesiyle uçuş yapılmadığını kaydetti.

‘Özgürlüğe Uçun’ sloganıyla 1 Nisan- 15 Kasım tarihleri arasında yamaç paraşütü atlayışları yaptıklarını vurgulayan Dursun, “15 Kasım’a kadar gökyüzünü yamaç paraşütleriyle renklendireceğiz. Tahtalı Dağı’nın zirvesi yamaç paraşütü için en uygun zirvelerden. Tahtalı Dağı’nın zirvesi kuzey rüzgarları hariç üç cepheden gelen rüzgarı takip edebilen bir konumda. Bu nedenle rüzgar kuzey harici ne taraftan eserse essin atlayışımız gerçekleşiyor” dedi.

ANTALYA'NIN KEMER ILCESI'NDE 2365 METRE YUKSEKLIKTEKI TAHTALI TELEFERIK'TE YAMAC PARASUTU SEZONU ACILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
20 PROFESYONEL PİLOT

Profesyonel yamaç paraşütü pilotu olan Mehmet Dursun, 2015 yılında aylık ortalama 2 bin 500 atlayış yaptıklarını kaydetti. Yaklaşık 8 ay atlayış yaptıklarına dikkati çeken Dursun, bu yıl ise aylık uçuş hedeflerinin yaklaşık 2 bin 800 olduğunu kaydetti. Şirketleri bünyesinde ticari tandem (çift) atlayış sertifikası bulunan 20 profesyonel yamaç paraşüt pilotunun da görev yaptığına değinen Dursun, bu pilotların yıllık 20 bin civarında atlayış yaptığını kaydetti.

HER MÜŞTERİYE 500 BİN EURO’LUK HAYAT POLİÇESİ

ANTALYA'NIN KEMER ILCESI'NDE 2365 METRE YUKSEKLIKTEKI TAHTALI TELEFERIK'TE YAMAC PARASUTU SEZONU ACILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
Tahtalı Dağı’nın zirvesinden yapılan atlayışların dünyada tek olduğunu savunan Mehmet Dursun, 2 bin 365 metreden uçuşa geçerek ‘sıfır’ noktasına inilen başka bir pist olmadığını kaydetti. Dursun, “Tandem organizasyonu olarak dünyanın hiçbir noktasında bu tür bir yer göremezsiniz. Atlayışlar belki 3 bin metreden yapılır fakat ‘sıfır’ noktasına inilmez. Burada ise 2 bin 365 metreden ‘sıfır’ noktasına iniş yapabiliyorsunuz. Uçuş süremiz yaklaşık 30 dakika. 12 ay atlayış yapmak mümkün. Zirvede kar olması önemli değil. Paraşüte binen her yolcu için 500 bin Euro değerinde hayat poliçesi yapıyoruz” diye konuştu.DHA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle