Hoşgeldiniz  

Sütunların taşınma emri Bakan Avcı’dan

Semih Köken | 05 Temmuz 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Sütunların taşınma emri Bakan Avcı’dan

ANTALYA Kaleiçi’ndeki yerinden başka bir sokaktaki binanın önüne taşınan Roma Dönemi’ne ait 2 sütunun Antalya Müzesi’ne taşınma emrini, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı verdiği ortaya çıktı.

Antalya’da su altı araştırmacısı Mustafa Aydemir’in, Roma Dönemi’ne ait granit sütunları 1994 yılında Antalya Müzesi’nden izin alarak, Kaleiçi’nden taşındığı Şirinyalı Mahallesi’ndeki yeni binanın önüne götürmesi büyük tartışmalara neden oldu. Emekli sanat tarihi öğretmeni Ertekin Kaya’nın sokakta gezerken tesadüfen gördüğü sütunları ilgili kurumlara şikayet etmesinin ardından gündeme gelen olay sonrası Antalya Müze Müdürlüğü ekipleri, 3 Temmuz’da sütunları taşıdı. Sütunlar, Antalya Müzesi’ne götürüldü.

Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram, sütunların müzede halkın izlenimine açıldığını söyledi. Müzelerinin birçok kültürden yansımalar taşıdığını kaydeden Karabayram, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz bu tip uygulamalara olumlu bakmıyoruz. 2005’den bu yana artık bu tip eserleri müzemize ve ilgili alanlara taşıyoruz. Müzeler bir anlamda bütün eserlerin ana yurdudur. Bütün kültürler kucaklaşır. Sayın bakanımız Nabi Avcı bu konuyu kendisi takip etmiştir. Konuyla ilgili bire bir izlenimleri olmuştur. Bakanlığımızın görüşleri doğrultusunda en iyi şekilde müze müdürlüğümüze getirilmiştir. Bu anıtsal bir yapı. Anıtsal yapı belli bir kültürü ve dili olan yapıdır. Bu nedenle müze müdürlüğümüze getirilmesi daha uygun.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle