Hoşgeldiniz  

Su parkları sezonu Başladı

SEMİH KÖKEN | 08 Mayıs 2014 | Gündem, Turizm A- A+

Antalya il merkezi başta olmak üzere Kemer, Belek ve Alanya’da yaz aylarının vazgeçilmezi su parkları 2014 sezonunu açtı. Geçen yıl 2 milyonun üzerinde tatilci ağırlayan cazibe merkezleri, bu yıl hedeflerini 3 milyona çıkardı.

Antalya ve civarında sıcak yaz aylarında serin bir eğlence sunan su parkları, 2014 sezonunu 1 Mayıs itibariyle başlattı. Kent merkezindeki Beachpark Aqualand, Belek’teki Troy Aquapark, Alanya’daki Water Planet ve Kemer’deki Aqua Club Dolphin, geçen yıl 140 gün süren sezon süresince 2 milyon yerli ve yabancı turisti konuk etti.  Bu sezon daha hareketli bir dönem beklediklerini söyleyen Aqualand Genel Müdürü Burhan Gümüşoğlu, sezonun ilk günlerinde tahminlerinin üzerinde bir performans gözlemlediklerini söyledi. Yaz sezonunun 140 gün olduğunu ancak Mayıs ayını da dahil ettiklerinde 170 güne kadar uzadığını aktaran Gümüşoğlu, “Mayıs ayı içerisindeki hareketlilik tüm sezonun gidişatına da olumlu olarak yansıyacaktır. Antalya ve çevresini tercih eden turistlerin gezi ve eğlence listelerinde su parkları ilk sırada yer alıyor. Çünkü burası animasyonun, eğlencenin olduğu ve adrenalinin tavan yaptığı tesisler” diye konuştu. Geçen kış belediye kararıyla kapanan ve yıkılan Aquapark’ın yokluğunun Aqualand’ın yerli müşteri potansiyeline olumlu yönde yansıyacağını dile getiren Gümüşoğlu, “Aqualand Rus, Alman, İngiliz turist yönünden çok zengin. Özellikle Kemer bölgesi Aqualand’ı destekliyor. Antalyalılara hitap eden Aquapark’ın kapanması, şehir merkezinde tek kalan işletmeye yerli halkın ilgisini artıracaktır” dedi.

OTELLERİN MİNYATÜR SU PARKLARI TESİSLERİ ETKİLEMEZ

Beş yıldızlı otellerin havuzlarındaki su kaydıraklarının müşteri potansiyellerini etkilemediğini belirten Gümüşoğlu, şunları kaydetti: “Antalya, Kundu, Kemer, Side, Manavgat ve Alanya’yı kapsayan oteller bölgesinde irili ufaklı hemen hemen her otelde su kaydırağı bulunuyor. Bir dönem bu tarz işletmeler su parklarının işlerini azaltmıştı. Turistler su parklarında eğlencenin farklı olduğunu kısa sürede anladı. Tekrar su parklarına yöneldi. Burada milyon dolarlık yatırım yapılan tesisler var. Animasyon ve eğlencesi de yanında hediye.”

BELEK’TE BİR NUMARA

Belek’teki Troy Aquapark da Rus ve İranlı turist potansiyeli bakımından oldukça zengin. Mayıs ayında sezona merhaba diyen Troy Su Parkı’nın işletmesi de hedefi yüksek tuttu. Geçen yıl 260 bin turistin giriş yaptığı Troy, oteller bölgesine yakın olmasının avantajını bu yıl da kullanacak. 2013 yılında yüzde 55 Rus, yüzde 25 İran, yüzde 20 de diğer milletlerden olan yabancı turistler Troy’u tercih etmişti. Bu yıl hedef 350 bin turist rakamını yakalamak.

 ADRENALİN TUTKUNLARI BURAYA

Alanya Water Planet Su Parkı, günlük 2 bin kişi kapasitesiyle Akdeniz bölgesinin en büyük su parkı. Adrenalini yüksek etkinliklerin düzenlendiği, akapunk ve bungee jumping atlayışlarının gerçekleştiği su parkı, devasa rafting havuzu ile de dikkati çekiyor. Alanya’nın Okurçalar Beldesi’nde bulunan Water Planet Alanya, Mahmutlar, Manavgat’tan müşteri çekiyor. Rus turist cenneti Kemer’de ise Aqua Club Dolphin, turistik ilçenin tek su parkı oluşunun avantajını değerlendirmeyi planlıyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle