Hoşgeldiniz  

Stat zemini sezona yetişecek

Semih Köken | 22 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Spor, Yaşam A- A+

Stat zemini sezona yetişecek

ANTALYASPOR Başkanı Ali Şafak Öztürk, Antalya Arena Stadı’nda zemin düzeltme çalışmalarının ligin ilk karşılaşması olan Osmanlıspor maçına yetiştirileceğini söyledi.

Antalya Arena’da zemin düzeltme çalışmaları devam ediyor. Sahayı yeni sezona hazırlamak amacıyla güney tarafında zemin kazıma işleminin ardından kum üzerinde yetişmiş çim kalıplarıyla yeniden döşenerek bakım programı uygulanacak. National Golf sahasından getirilecek bermuda 419 çim türü serilecek. Kışa girerken yapılacak bakımda atılacak tohum da altyapı görevi görecek. Kış döneminde atılacak çim tohumlarının kökleri Bermuda 419 çim türünün köklerine tutunarak daha sağlam bir zemin oluşturacak.

Antalyaspor’dan yapılan yazılı açıklamada, Antalya gibi sıcaklığın yaz aylarında 40 derecenin üzerine çıktığı sıcak iklim koşullarında hibrit çim kullanılamayacağı vurgulandı. Hibrit çim uygulamasının Antalya gibi sıcak iklim kuşağında yer alan illerde maliyeti 1 milyon doların üzerinde olduğu için tercih edilmediği anlatılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Yaz aylarının daha serin geçtiği yerlerde atılan tohum mevsim koşulları nedeniyle tek yıllık değil, çok yıllık olarak yetişir, fakat buralarda da Bermuda 419 gibi sıcak iklim türleri kullanılmaz. Bu bakımdan Antalya’nın sıcak iklimi çim yetiştirme açısından büyük dezavantaja sahiptir. Antalya’daki golf ve futbol sahalarında her sonbahar girişinde yazlık çim üzerine ara ekim yapılarak çimin kışı yeşil geçirmesi sağlanır. Yaz girişinde ilk sıcaklarla kışlık çim ölerek alttan yazlık çim yeniden yeşerir. Bu şekilde kısır bir döngüyle yaz kış yeşil çim alanlar oluşturulur.”

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, Antalya Arena’da devam eden zemin düzeltme çalışmalarının ligin ilk karşılaşmasına yetiştirileceğini söyledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle