Hoşgeldiniz  

Sokak hayvanları yuvaya kavuştu

Semih Köken | 30 Ocak 2018 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Sokak hayvanları yuvaya kavuştu

KONYAALTI Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 3 yıl içinde 674 köpek, 85 kedi sahiplendirildi.

 

Konyaaltı Belediyesi tarafından Çakırlar Mahallesi’nde 13 bin 600 metrekarelik alan üzerine kurulan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne gelen sahipsiz hayvanlar, tedavi ve rehabilitasyonlarının ardından sahiplendiriliyor. Barınak yönetimi tarafından kurulan sosyal medya hesapları ve belediyenin resmi web sitesi aracılığıyla sahiplendirme duyurularına vatandaşlar kayıtsız kalmıyor. Her yaş ve ırkta kedi ve köpeğin sahiplendirildiği barınakta hasta sokak hayvanları iyileştiriliyor, kısırlaştırma ameliyatları yapılıyor.

 

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, barınakta sokak hayvanlarının rahat edebilmesi için her türlü ayrıntıyı düşündüklerini söyledti. Başkan Böcek, diğer belediyeler tarafından örnek alınan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 150 köpek, 50 kedi odası, karantina alanları, 4 operasyonun aynı anda yapılabileceği ameliyathane, hizmet ofisleri, hayvan gezi alanları ve park bulunduğunu kaydetti.

 

2 veteriner 8 bakıcının hizmet verdiği merkezde 3 yılda 1976 sahipsiz hayvan ağırlandığını anlatan Böcek, “Bu hayvanların 1500’üne cerrahi müdahalede bulunuldu, kuduz aşısı ve karma aşıları yapıldı. Kısırlaştırılan, aşı ve tedavisi yapılan hayvanların bir kısmını doğal ortamlarına bırakırken 674 köpek ve 85 kediyi sahiplendirdik. Kedi veya köpekleri sahiplenmek isteyenler barınak yönetimine başvurabilir” dedi. Başkan Böcek, sahiplendirme aşamasından sonra hayvanların bakım ve tedavileri konusunda destek verildiğini de kaydetti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle