Hoşgeldiniz  

Şimdi Outdoor Spor Zamanı

Semih Köken | 17 Kasım 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Şimdi Outdoor Spor Zamanı

Adrenalin ve macera tutkunlarının vazgeçilmez aktivitelerinden biri de outdoor sporlar. Hem doğayla baş başa yapılması hem de eğlenceli ve heyecanlı aktivitelerin başında gelmesi sebebiyle outdoor sporlar son zamanlarda spor meraklılarının ve macera düşkünlerinin en favori uğraşları arasında yer alıyor. Adrenalin dolu keşifler için bu sporları mutlaka denemelisiniz.

1. Rafting

En eğlenceli aktivitelerin başında gelen rafting sizi doğayla bütünleştiren ve doğadan zevk almanızı sağlayan en gözde sporlardan biri. Türkiye’de birçok akarsuda yapılabilen rafting sporu için en çok tercih edilen yerler ise Düzce Melen, Çoruh Nehri, Antalya Köprüçay ve Artvin Barhal Çayı. Deneyimli rehberler yardımıyla ve herkese göre ayarlanabilen zorluk seviyesine göre yapılabilen rafting sporu her yaşta tercih edilebilecek son derece eğlenceli bir grup aktivitesi olarak da göze çarpıyor. Güvenliğiniz için kask ve can yeleği takmayı sakın unutmayın. Ayrıca kullanacağınız nehir parkuru ve botunuz hakkında önceden bilgi sahibi olmak da bu sporu daha bilinçli yapmanızı sağlar.

2. Sörf

Son yıllarda ülkemizde de oldukça popüler hale gelen outdoor sporlardan biri sörf. Dalga sörfü, kitesörf ve rüzgar sörfü en bilinenler arasında. Ülkemizde Akyaka-Gökova ve İzmir-Alaçatı rüzgar sörfü yapmak için en uygun yerler arasında bulunuyor. Bu yerlerde ayrıca rüzgar sörfü için pek çok ünlü okul da yer alıyor. Rüzgar sörfüne başlamak için gerekli ekipmanları ve teorik bilgileri bu kurslardan sağlayabilirsiniz. Özellikle Haziran ile Eylül ayları arası rüzgar sörfü için en elverişli aylar arasında.

3. Dalış

Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde Ege ve Akdeniz’de pek çok önemli dalış noktası bulunuyor. Bodrum-Kargı adası, Kaş-Kanyon, Ayvalık-Tokmaklar, Kemer-Paris Batığı ve Gökçeada dünyaca ünlü dalış merkezleri arasında yer alıyor. Su altı dünyasına meraklı olanların en favori aktivitelerinden olan dalış size özgürlük ve macera vadediyor. Bu spora başlamak isteyenlerin dalış eğitim merkezlerinden veya su altı eğitim kurslarından dalış sertifikası alması gerekiyor. Ayrıca bu merkezlerden dalış ile ilgili her türlü malzemeyi temin edebilirsiniz. Dalışa gitmeden önce yanınızda navigasyon cihazınızı götürmeyi unutmayın.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle