Hoşgeldiniz  

Sezgin Özer, “Umudumuzu kaybettiğimiz an bittiğimiz andır”

SEMİH KÖKEN | 16 Nisan 2020 | Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Siyaset, Yaşam A- A+

Sezgin Özer, “Umudumuzu kaybettiğimiz an bittiğimiz andır”

Tourism Today’in Instagram (@tourismtoday_official) üzerinden gerçekleştirdiği Tourism Today Talks Live’in bugünkü konuğu Kilit Global Genel Müdürü Sezgin Özer oldu.

Sezgin Özer, saat 16.00’da Tourism Today Genel Yayın Yönetmeni Haluk Özsevim’in sorularını yanıtladı.

– Bu virüsün tek güzelliği uzun yıllar ihmal ettiğim ailemle birlikte olup kitap okumak oldu. Bu süreçte bazı değerlerin ne kadar lüks olduğunu da gördüm. Akraba ve arkadaş ziyaretlerinin ne kadar güzel olduğunu anladık.

– Şu an global bir kriz içindeyiz. Bu krizden en fazla etkilenen sektör turizm oldu. Turizm krizlerden çabuk etkilenen sonrasında daha yavaş toparlanan bir sektör.

– Ben 2020 için iyi bir tablo çizemiyorum ve 2021’e yönelerek planlamalarımızı da ona göre yapmamız gerektiğini düşünüyorum. 2020’de hayat normale dönse de ilk akıllara gelecek olan seyahat olmayacak. Sağlık ve ekonominin yaratacağı psikolojik etkiler olacak.

– 2020 yılında virüs sona ererse ve iyi bir hazırlık süreci geçirirsek 2021’de çok iyi bir sezon geçirebiliriz.

– Acenta ve tur operatörleri nakit akışlarını ayarlamak zorundalar. Bu nedenle acenta ve tur operatörleri yaptıkları rezervasyonları iptal etmek yerine rezervasyonun farklı bir tarihe kaydırılması için çaba harcamalı. Çünkü iptal edilen turların para iadesinde sıkıntı olursa daha da zor duruma düşebiliriz. İptalden ziyade öteleme daha doğru bir adım.

– Biz 2019’da 1.2 milyon turiste hizmet vermiştik. Bu sene için ise hedefimiz 1.5 milyon turistti. Erken rezervasyonlarda yüzde 15 artış da vardı. Ama sezon başlamadan bu kriz ile karşı karşıya kaldık.

– Kriz ile birlikte açıklanan destekler olmuştu ve bu destekler bizi hayal kırıklığına uğratmıştı ama sonrasındaki düzenlemeler çok çok olumlu oldu.

– Antalya yerel yönetimlerini kutluyorum. Antalya diğer şehirlere göre normal hayata daha çabuk dönebilecektir.

– Kilit Global olarak 14 ülke ile çalışıyoruz. En önemli pazarlarımızdan biri Rusya. Karamsar tablo çizmek istemem ama 2020 için Rusya pazarında iki senaryo var. İyimser senaryo Ağustos’ta bu pazar ivme kazanır. Kötümser senaryo ise bu pazarda 2020 sezonu tamamen kapanır. Rusya pazarındaki arkadaşlarla konuşuyorum ve onlar da 2020 için olumlu bir tablo çizmiyor.

– Rusya pazarında içe kapanma olacaktır. Soçi ve Kırım gibi bölgelere seyahat etmeleri istenecek. Kırım’daki oteller ise sağlık garantisini konuşuyor. Virüs bitse de Rusya’da ekonomik sıkıntılar var. Ağustos’ta gelmeye başlasalar da çok parlak bir sezon olmaz.

– İnsanlar kalabalıktan kaçınacak. Büyük kitleler ile tatil yapmak istemeyebilirler. Bu noktada bizim otellerimiz çok avantajlı. Büyük ve geniş otellere sahibiz. Bu durum İspanya, İtalya ve Fransa’da böyle değil. Otellerimizin büyük ve ferah yapısı bize büyük avantaj sağlayabilir. Ancak tüketici ne isteyecek zamanla göreceğiz.

– Polyannacılık yapmaya gerek yok. Bu saatten sonra artık gerçekleri konuşmalıyız. Dünya Sağlık Örgütü virüsün son bulacağına yönelik tarih veremezken bizim sezon açılışına yönelik tarih vermemiz ne kadar doğru?

– Antalya’da izolasyona aynen devam etmeliyiz. Antalya’ya dışarıdan kimse kabul edilmemeli. Bu illetten tam olarak kurtulmadan Antalya’daki izolasyonu kaldırmamalıyız.

– Sektör olarak çok hızlı hareket edebiliyoruz. Karamsar tablolar çizsek de biz umutluyuz. Umudumuzu kaybettiğimiz an bittiğimiz andır. Rakiplerimize göre daha avantajlıyız ve onlardan daha çabuk toparlanabiliriz.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle