Hoşgeldiniz  

Serik’e kültür merkezi

Semih Köken | 25 Eylül 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Serik’e kültür merkezi

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, Serik İlçesi’nde uluslararası standartlarda bir kongre ve kültür merkezi yapmak için çalışma başlattı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ilçelere yeni kültür merkezleri kazandırmaya devam ediyor. Elmalı, Gazipaşa, Gündoğmuş’ta kültür merkezleri projeleri yürüten Büyükşehir Belediyesi, Serik Kongre ve Kültür Merkezi Projesi’ni de tamamladı. Belediye şirketi ANTEPE tarafından hazırlanan proje ile tarihi boyunca birçok kültüre ev sahipliği yapan Serik, tarihsel mirasına yakışır modern bir kültür merkezine kavuşacak.

2 BLOKTAN OLUŞUYOR

Gedik Mahallesi’nde 23 bin metrekare alan üzerine planlanan Serik Kongre ve Kültür Merkezi, biri büyük biri küçük olmak üzere 2 ayrı bloktan oluşacak. Büyük blok içerisinde 1000 kişilik salon ve 250 kişilik salon, her katta ziyaretçilerin etkinlik öncesi vakit geçirebilecekleri fuaye alanları yer alacak. Ayrıca sahne arkasında sanatçıların kullanabileceği atölye, kulis ve prova odaları, kostüm odaları gibi mekanlar büyük bir etkinliği karşılayabilecek ebatlarda tasarlandı.

HER DETAY DÜŞÜNÜLDÜ

Bin kişilik salon, uluslararası standartları yakalamak için 22 metrelik sofita kulesi, ön, arka ve yan sahneler, döner sahne, orkestra çukuru, ses ve ışık akustiği, kedi yollarıyla her tür etkinliğe ev sahipliği yapabilecek şekilde projelendirildi. Bu sayede hacimsel olarak oldukça geniş bir kapasiteye sahip büyük salon sayesinde kültür merkezi tüm sahne sanatlarına hizmet edebilecek.

BELEDİYE SOSYAL BİRİMLERİ

Küçük blok tamamen Antalya Büyükşehir Belediyesi sosyal etkinlik ve programları organize etmek amacı ile sanatlar galerisi, ASMEK birimleri ile spor ve fitness merkezinden oluşacak. Proje, Serik’in eğitim, kültür, sanat ve spor yaşamına büyük katkı sağlayacak. Oluşturulan sosyal alanlar kültür merkezinin sadece sahne sanatları gibi etkinlikler için değil günlük sosyal ihtiyaçlar için kullanılmasına da imkan yaratacak.

ASPENDOS’TAN SONRA İLK

Kültür merkezi projesi, Serik ve Manavgat ilçeleri ile oteller bölgesine yakınlığı nedeni ile alternatif kültürel tesis alanı adayı. Ayrıca Serik ilçesinde ve çevresinde Aspendos Antik Tiyatrosu dışında opera, bale ve tiyatro yapılabilecek ilk kültür merkezi olma özelliğini taşıyacak.

FOTOĞRAFLI

 

 

DHA-Bölge – Türkiye-Antalya – ANTALYA

Foto 1 indir

BUYUKSEHIR BELEDIYESI, SERIK ILCESI'NDE ULUSLARARASI STANDARTLARDA BIR KONGRE VE KULTUR MERKEZI YAPMAK ICIN CALISMA BASLATTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Foto 2 indir

BUYUKSEHIR BELEDIYESI, SERIK ILCESI'NDE ULUSLARARASI STANDARTLARDA BIR KONGRE VE KULTUR MERKEZI YAPMAK ICIN CALISMA BASLATTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle