Hoşgeldiniz  

Şehitler Huzur Camii’nde anıldı

SEMİH KÖKEN | 20 Mart 2014 | Gündem A- A+

Kemer İlçe Müftülüğü, 18 Mart Şehitleri Anma Günü programı düzenledi. Huzur Cami’de yapılan anma programına konuşmacı olarak, Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Yasin Pişkin katıldı.

Kemer İlçe Müftülüğü, 18 Mart Şehitleri Anma Günü, İstiklal Marşı’nın kabulü, şehit ve gazilerin anısı dolayısıyla dün saat 13.00’da Huzur Cami’de program düzenledi. Çok sayıda katılımcının bulunduğu anma programına, Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Yasin Pişkin, Kemer İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş, ilçe ve beldelerde görev alan din görevlileri ile vatandaşlar katıldı. Program, şehitlerin ruhuna okunan dualarla açıldı. Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı gerçekleştiren Ayhan Ermiş, Çanakkale Savaşı’nda şehit düşmüş askerlerle ilgili birçok anıyı anlatarak, katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

PİŞKİN, “ ŞEHİTLERİMİZ, HZ. HAMZA’NIN EVLATLARIDIR”

Yasin Pişkin ise, ‘şehitlere rahmet’ dileyerek sözlerine başladı. “Şehitler, cenk meydanında yürüyen semahatın en cengâver meleklerini bile kıskandıran, Hz. Hamza’nın evlatlarıdır” diyen Pişkin, sözlerine şöyle devam etti,  “Çünkü onlar, kâfiri oda yakan, şahinler gibi bakan Ali Mürteza’nın evlatlarıdır. Mute Savaşında, Ali resulü Medine’deydi. Ashabına Mute Savaşını anlatırken demişti ki; ‘Şu anda Allah Resulü’nün sancağı, amcamın oğlu Cafer bin Ebu Talip’in elindeydi. Allah resulünün sancağını, sağ koluyla tutuyordu’ demişti. Sonra hani demişti ya, ‘Müşvikler Cafer’in sağ kolunu kopardılar. Ama Cafer, Allah resulünün sancağını yere düşürmedi. Şimdi Cafer, sancağını sol eliyle tutuyor. Sonra Cafer’in sol kolunu da kestiler ama Cafer iki kesik koluyla, Allah resulünün sancağı ayakaltında tarumar olmasın diye, tutuyor’ demişti. Bir müddet sonra hüzünlenmişti ve ‘Cafer’i şehit ettiler’ demişti. Sonra sancağı ‘Abdullah Bin Ravaha sonra Zeyd Bin Harise aldı ve resulün sancağı yere düşmedi’ demişti. Sonra asabı hüzünlenince, Allah resulü gözlerini semaya doğru dikmişti ve tebessüm ederek, ‘Vallahi ben şu anda amcamın oğlu Cafer Bin Ebu Talib’i cenk meydanında bıraktığı iki koluna bedel olarak, Allah’ın ona verdiği kanatlarla cennet semalarında uçarken görüyorum’ demişti.” Şehitlerin, Cafer Bin Ebu Talip, Abdullah Bin Ravaha, Zeyd Bin Harise’nin yoldaşları olduğunu aktaran Pişkin’in, günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından program sona erdi.

Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle