Hoşgeldiniz  

Seçime doğru tansiyon yükseliyor

Semih Köken | 22 Eylül 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Seçime doğru tansiyon yükseliyor

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) üyeleri 7 Ekim’de sandığa gidiyor. İş dünyasında mevcut başkan Davut Çetin, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Bahar ile ATSO’nun eski yönetim kurulu üyesi Güray Parlak adaylıklarını açıkladı. Adaylardan Davut Çetin, liste rengini kırmızı beyaz olarak belirledi.

ATSO seçimleri, 4174 sayılı Kanuna göre yapılan başvuru üzerine Kepez 2 İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın kararıyla 7 Ekim Cumartesi günü ATSO hizmet binasında gerçekleştirilecek. En son 2013 yılının mayıs ayı ilk haftasında yapılan seçimlerde ATSO yönetim kurulu başkanlığına seçilen Çetin Osman Budak’ın, CHP’den milletvekili adaylığı için 2015’in Şubat ayına kadar sürdürdüğü bu görevinden istifa etmesinin ardından, ATSO yönetim kurulu üyeleri arasından Davut Çetin başkanlığa getirildi.

ÜÇ İSİM ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Antalya’da iş dünyası, siyasi çevrelerin de yakından ilgilendiği ATSO seçimlerine kilitlendi. Yaklaşık 2.5 yıldır Davut Çetin’in başkanlık görevini sürdürdüğü ATSO’da, Çetin ile birlikte yönetim kurulu başkanlığı için yönetim kurulu üyesi ve OSB Başkanı Ali Bahar ile ATSO’nun eski yönetim kurulu üyesi ve başkan yardımcılığı görevlerini yapan Güray Parlak adaylıklarını açıklayan isimler oldu.

RENKLER BELLİ OLUYOR

ATSO seçimlerinde başkan adaylarının listelerde kullanacağı renkler de belli olmaya başladı. ATSO Başkanı Davut Çetin ve ekibi ‘kırmızı’ liste ile yarışacak. Listelerinin renginin kırmızı, yazıları ise beyaz olarak kullanacaklarını açıklayan Davut Çetin, hem Türk bayrağı hem de Antalyaspor’un renklerinden esinlendiklerini açıkladı. Ali Bahar ve Güray Parlak ise henüz liste renkleriyle ilgili karar vermedi.

42 BİN ÜYENİN 30 BİNİ OY KULLANACAK

42 bin üyesi bulunan ATSO’da, 12 bin üyenin üyelikleri borçları nedeniyle askıda. Bu nedenle ATSO seçimlerinde yaklaşık 30 bin faal üye oy kullanacak. Bu üyeler ilk olarak 49 meslek komitesinde 281 komite üyesi seçimini yapacak. Seçilen meslek komitesi üyeleri arasından 111 meclis üyesi seçilecek. Üçüncü adımda meclis üyeleri, 11 kişilik yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulunu seçecek. Meclis başkanı ve başkanlık divanı seçimiyle süreç tamamlanacak. Seçim sürecinin yaklaşık bir hafta sürmesi bekleniyor.

ATSO’nun başkan adaylarından Davut Çetin 34’üncü grup olan motorlu taşıt parça ve aksesuarları, bakım ve onarım meslek komitesinden seçime girecek. Ali Bahar 2’nci grup hayvancılık ve hayvansal ürünler meslek komitesinden seçime girecek. Güray Parlak ise 37’nci grup restaurant, yiyecek içecek ve eğlence hizmetleri meslek komitesinden seçime girecek.

ÇETİN: DAHA İYİ PROJELERLE GELİYORUZ

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, bugüne kadar Antalya ekonomisi için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Turizmine, tarımına, sanayisine nasıl katkı koyarız diye çalıştık. Ve ben 2.5 sene boyunca Antalya ekonomisinin en kötü olduğu dönemde başkanlık yaptım. Oradan aldığımız tecrübelerle önümüzdeki 4 yılda ekonominin de düzelmesiyle daha iyi projeler yapacağımızı düşünüyorum. Zaten önümüzde yapılması gereken birkaç iş var. Özellikle e-ticaret, e-oda anlamında epey yol katettik. İnovasyonla ilgili çalışmalarımız devam edecek. Kentsel dönüşümle ilgili yeni projeler hazırlanıyor. Belediyelerle işbirliği içinde yeni bir proje yapacağız, Antalya’nın en önemli konularından biri şu anda. Zaten kültür sanat çalışmalarımız sürüyor ve ATSO evini de önümüzdeki ay açıyoruz. Tarım sektörüyle ilgili çalışmalarımızı da biraz daha yoğunlaştıracağız.”

BAHAR: ŞEHRİN ADAYIYIM

Ali Bahar ise kendisini şehrin, Antalya’nın adayı olarak tanıttı. Bahar, Antalya esnafının, çiftçisinin, turizmcisinin, sanayicisinin, Antalya için dertlenenlerin, Antalya için söyleyecek sözü olanların, Antalya’nın daha iyi koşullara sahip, daha yaşanır, daha zengin ve güçlü olabileceğine inanan herkesin, genç ve vizyoner Antalya’nın adayı olduğunu söyledi. Bahar, “Bir Antalyalı olarak doğduğum, büyüdüğüm, geliştiğim, eş ve baba olduğum bu kente karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek için ekibimle birlikte ülkemize ve Antalya’ya fayda sağlayacağına inandığım bir yola çıkıyorum. Tükettiğinden fazlasını üreten, ülkesine ve insanlığa yeni sayfalar açan, kafalardaki duvarların yıkılmasıyla şehre, şehirden öte ülke imajına kazandıracak projeler üreten, bilimle, birlik ve beraberlikle katma değer yaratan bir ATSO hedefliyoruz” diye konuştu.

PARLAK: ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

ATSO Başkanlığı için soruları yanıtlayan Güray Parlak da “8 yıl yönetim kurulu üyeliği yaptım, yönetim kurulu başkan yardımcılığı yaptım. Şu an herhangi bir görevim yok. ATSO bünyesindeki 49 meslek komitesiyle birlik ve beraberlik içerisinde ticaretin gelişimini sağlamak için çalışacağız. Türkiye’nin artık birlikteliğe ihtiyacı var ve Allah nasip ederse inşallah bu görevde ATSO’da iş başına geldiğimizde hep birlikte tüm meslek gruplarıyla hem ticaretin gelişimi hem Antalya ekonomisine katkı sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Her anlamda çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Diğer adaylar da arkadaşımızdır, bir yarışa çıktılar, onların da hedefleri var ve başarılar diliyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI

DHA-Bölge – Türkiye-Antalya – ANTALYA

Foto 1 indir

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI (ATSO) UYELERI 7 EKIM'DE SANDIGA GIDIYOR. IS DUNYASINDA MEVCUT BASKAN DAVUT CETIN, ADAYLIGINI ACIKLADI.
(FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Foto 2 indir

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI (ATSO) UYELERI 7 EKIM'DE SANDIGA GIDIYOR. ORGANIZE SANAYI BOLGESI (OSB) BASKANI ALI BAHAR, ADAYLIGINI ACIKLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Foto 3 indir

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI (ATSO) UYELERI 7 EKIM'DE SANDIGA GIDIYOR. ATSO'NUN ESKI YONETIM KURULU UYESI GURAY PARLAK, ADAYLIGINI ACIKLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle