Hoşgeldiniz  

Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı Plaj Etabıyla Başladı

Semih Köken | 27 Eylül 2018 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı Plaj Etabıyla Başladı

Antalya’nın Kemer ilçesinde bu yıl 9’uncusu düzenlenen Sea to Sky Enduro Motosiklet Yarışı plaj etabıyla başladı.

Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı Plaj Etabıyla Başladı

Antalya‘nın Kemer ilçesinde bu yıl 9’uncusu düzenlenen Sea to Sky Enduro Motosiklet Yarışı plaj etabıyla başladı. Etabının birincisi Billy Bolt oldu.

Kemer’de 8 yıldır büyük heyecanla takip edilen Sea to Sky Enduro Motosiklet Yarışı’nın 9’uncusu başladı. Kındılçeşme Plajı’nda düzenlenen ilk gün yarışında sporcular 50’şerli gruplar halinde start alırken, yaşanan kıyasıya yarışlarda motosikletliler özellikle kaya etabı ve tahtaların bulunduğu etaplarda oldukça zorlandı. Yarış sırasında motosikletlerinden düşenler oldu.

Plaj etabında 18 dakika 5 saniye 59 saliselik derecesiyle İngiliz sporcu Billy Bolt birinci oldu. Yarışmanın ikincisi 18 dakika 51 saniye 27 saliseyle Güney Afrikalı Wade Young olurken, 19 dakika 10 saniye 99 saliselik derecesiyle İspanyol sporcu Alfredo Gomez ise üçüncü sırada yer aldı.

Sea to Sky plaj etabında en iyi Türk sporcu ise 20 dakika 55 saniye 7 saliseyle 39’uncu olan ve Kemer’den yarışmaya katılan Emre Coşar oldu.

Adını, deniz seviyesinden başlayıp 2365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı zirvesinde sona eren ‘Dağ Yarışı’ndan alan ’Sea to Sky’(Denizden gökyüzüne) uluslararası Enduro Motosiklet Şampiyonası’nın ilk ayağı Kemer Kındılçeşme Sahilinde koşuldu.

9. Sea To Sky Enduro Şampiyonası Başladı

Adını, deniz seviyesinden başlayıp 2365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı zirvesinde sona eren ‘Dağ Yarışı’ndan alan ‘Sea to Sky'(Denizden gökyüzüne) uluslararası Enduro Motosiklet Şampiyonası’nın ilk ayağı Kemer Kındılçeşme Sahilinde koşuldu. Zorlu parkurdaki özellikle zıplama bölümünde onlarca sporcu düşerken ciddi bir yaralanma olmadı.

Sabah saatlerinde sıralama turlarının yapıldığı şampiyonadaki ilk kapışma olan Plaj Yarışı’nda 50’şer kişilik 3 bölüm halinde start alan sporcular, kum tepeleri, yapay dere yatağı, kayalıklar, tomruk engelleri gibi bölümlerde oldukça zorlanırken, bir dere yatağının üzerinden atlandığı bölümde çok sayıda sporcu düşerek tehlikeli anlar yaşadı. Plaj Yarışı’nı İngiliz Billy Bolt önde tamamlarken, yaklaşık 1 dakika arayla ikinci Güney Afrikalı Wade Young, üçüncü İspanyol Alfredo Gomez oldu.

Bu yıl 9.’su düzenlenen şampiyona, 27 Eylül Perşembe günü Göynük Mahallesi’nden başlayıp Kemer merkezindeki Çalıştepe’de sona eren Orman Yarışı ile devam edecek. 28 Eylül Cuma günü Kuzdere Mahallesi’ndeki Kesme Boğazı’ndan başlayıp Göynük Kanyonu girişinde sona erecek olan Kanyon yarışı koşulacak. Sea to Sky 2018, 29 Eylül Cumartesi günü Çamyuva Mahallesi sahilinden başlayıp, Tahtalı Dağı zirvesinde tamamlanacak olan Dağ Yarışı ile sona erecek. Şampiyonanın ödül töreni 2365 metre yükseklikteki Tahtalı Zirvesi’nde yapılacak. – ANTALYA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle