Hoşgeldiniz  

Sarı öfke büyüyor

SEMİH KÖKEN | 14 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel A- A+

Kemer’de bulunan taksi esnaflarının yasa dışı taşımacılığa karşı tepkisi büyüyor. Kemer Tur, Kiriş Taksi, Öz Kemer, Tekirova Taksi, Beldibi Taksi, Göynük, Favori ve Çamyuva Taksi duraklarının başkanlarının imzasını taşıyan ortak bildiride sorunlarına karşı acil çözüm üretilmesi dileklerinde bulundular.
Taksi durakları ortak bildiride şu görüş ve düşüncelere yer verdi; “Bizler taksi esnafları olarak Kemerde 12 ay boyunca yaz kış demeden 24 saat çalışıyoruz. Kış aylarında günlerce siftahsız beklesek de duraklarda taksi bulunduruyoruz. Bulundurmak zorundayız. Acil bir durumda insanları bize ihtiyacı olabiliyor. 8 ay boyunca bu şekilde ayakta durmaya çalışıyoruz. Bütün arkadaşlarımız vergi, aidat, SSK primi ve BAĞKUR ödemek için kısıtlı olan 3 ay sezonu bekliyor.
Fakat tam sezon başladı derken, her yerde, her sokak başında her otel içinde “Havalimanı transferi yapılır” diye levha koyup yasa dışı yollarla bu işi yapan şahıslar türedi. Ne hikmetse kışın hiç kimse yok.
Bizler bu kadar masraf edip müşteri beklerken hiç bir yasal belgesi olmayan bu kişiler para kazanıyor. Özellikle otellerin içinde bulunan ve Rent a Car adı ile çalışan bu kişiler sanki birer taksi durağı gibi hizmet veriyor. Ne yazık ki, hiç bir yetkili de çıkıp “Sen bu işi yapamazsın” demiyor. Bizler Kooperatif Başkanları ve taksi esnafı olarak ortak hareket etme kararı aldık. Çünkü bu konu zaten kötü geçen 2015 yaz turizm sezonu ile birlikte bizleri daha fazla sıkıntıya sokmaktadır.
Bu konu ile ilgili defalarca yetkililerde önlem almalarını ve çalışma yapmalarını beklesek de şu ana kadar bir adım atılmadı. Bu sorun karşısında sessiz kalmayarak demokratik bir hak olan eylem yapma hakkımızı kullanma kararı aldık.
Geçen ay bütün resmi kurumlara tek tek gidip şikayet dilekçesi vermemize rağmen hiç bir önlem alınmadı. Düşünebiliyor musunuz bir rent acar firması turistleri semt pazarlarına dolmuş gibi taşıyor binek otomobille ve hiç bir yetkili sen ne yapıyorsun demiyor.
Otelden müşteriyi alıp otomobille bavulu koyup havalimanına götürüyor. Sadece araç kiraya vermek için kurulan rent a car firmaları Antalyaya alışveriş mağazalarına müşteri getirip götürüp hanut alıyor. Denetim yapıldığında da “özel araç” diyor. Aynı denetmenler bu kişileri bırakıp ticari taksiyi durduruyor. Bizim aracımızın neyini denetliyorsunuz? Zaten T plaka. Vergi kaydı olmadan yola çıkması bile imkansız çünkü ruhsatı ticari olarak çıkıyor. Bizler yıllardır Kemerde ve mahallelerinde bu işi yapıyoruz. Bugüne kadar hiç bir arkadaşımız hiç bir müşterimizi mağdur etmedi. Parası olmayanı dahi yolda bırakmadan ilçemize yakışır bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdük sürdürmeye de devam ediyoruz.
Ancak, kamuoyu tarafından artık patlama noktasına geldiğimizin ve acil olarak çözüm üretilmesini beklediğimizin bilinmesini istiyoruz.  Saygılarımızla” Kemer gözcü

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle