Hoşgeldiniz  

Sahipsiz hayvanlar koruma altında

Semih Köken | 15 Mart 2018 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Sahipsiz hayvanlar koruma altında

KEMER Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Geçici Bakım Evi’ni denetleyen Başkan Mustafa Gül, “Burada ayda ortalama 100 hayvanın tedavisi yapılıyor. Sahipsiz hayvanlara daima sahip çıkıyoruz. Halkımızdan da teşekkür alıyoruz” dedi.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, 2’si veteriner olmak üzere 7 personelin görev yaptığı Kemer Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Geçici Bakım Evi’ni ziyaret ederek, birimlerde incelemelerde bulundu. Bakım Evi’nde 2017 yılında 552 kedi ve 315 köpeğin tedavilerini yapıldığını kaydeden Başkan Mustafa Gül, “Bu yılın ocak ve şubat aylarında 280 kedi, 18 köpek, birer atmaca, karga ve güvercinin tedavisini gerçekleştirdik. 46 hayvanı sahiplendirdik. 204 hayvanda da kısırlaştırma işlemi gerçekleştirdik. Sokak hayvanlarının aç kalmaması için de imdadına yetişiyoruz. Mobil ekiplerimiz her gün mahalle mahalle dolaşarak kedi evlerine ve sokak hayvanlarının yoğun olduğu noktalara mama bırakıyor” dedi.

22 DÖNÜMLÜK BİR MERKEZ İNŞA EDİLECEK

Önümüzdeki aylarda hayata geçirilmesi planlanan Kemer Belediyesi Sahipsiz Hayvan ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi hakkında da bilgiler veren Başkan Gül, “Çamyuva Mahalle’mizde 22 dönümlük alana inşa etmeye planladığımız yeni merkezimizde sahipsiz hayvanlar için her şey düşünüldü. Burada kedi villaları, köpek evleri, tedavi merkezleri yer alacak. Ayrıca buraya küçük bir hayvanat bahçesi de kurarak Kemerlilerin ziyaretine açacağız” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle