Hoşgeldiniz  

Sağlıkta tek çatı dönemi

Semih Köken | 03 Ocak 2018 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Sağlıkta tek çatı dönemi

 KANUN Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan ‘Halk Sağlığı Müdürlüğü’ ve ‘Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin görev ve yetkileri İl Sağlık Müdürlüğü’ne devredildi. Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, sağlık kurumlarının tek çatı altında toplandığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı teşkilat yapısında 663 sayılı KHK ile gerçekleştirilen değişiklikle, sağlık kurumları taşrada İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak ayrı ayrı yapılandırılmıştı. Sağlık kurumlarında oluşan dağınık yapılanmadaki sorunların giderilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı KHK’nin bazı maddelerinde değişiklik yaparak ayrılan kurumları taşrada yeniden İl Sağlık Müdürlüğü çatısı altında topladı.

25 Ağustos 2017 tarihli ve 30165 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 694 sayılı KHK ile 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK’da değişiklik yapılarak bakanlık ve bağlı kuruluşlarının teşkilatı yeniden düzenlendi. Böylece Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği kapatıldı. Bu kurumlarda yürütülen iş ve işlemler bundan sonra İl Sağlık Müdürlüğü’nde oluşturulan başkanlıklar altında yürütülecek.

YENİ DÖNEM YENİ HEDEFLER

Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, yapılan değişikliğin ardından hastane ve diğer sağlık kurumlarının yöneticileriyle bir araya geldi. Dr. Hülür, sağlık kurumlarının tek çatı altında toplanmasının yeni hedefleri de beraberinde getirdiğini, geçmişi de harmanlayarak bir an önce geleceği planlayacaklarını dile getirdi. Yeni dinamik bir ekip oluşturulduğunu belirten Hülür, “Herkesin canla başla çalışacağına inanıyorum” dedi.

Ülke genelinde ve Antalya’da sağlık alanında çok ciddi adımların atıldığını ve yatırımların gerçekleştiğini ifade eden Ünal Hülür, yeni yapılanmada herkese özellikle de sağlık yöneticilerine büyük görevler düştüğünü hatırlattı. Yeni dönem çalışma ilkelerine ve projelere de değinen Dr. Hülür, “Tüm gücümüzle halkımızın ve çalışanlarımızın yanındayız. Onların refahı ve memnuniyeti için çalışacağız, Antalya’nın sağlığı güvenilir ellerde” diye konuştu.

Mevzuat değişikliği ile İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde beş başkalık kuruldu. Kurulan Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, Sağlık İlaç ve Tıbbi Cihaz Başkanlığı, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanlığı yöneticilerin görevlerine başlamasıyla faaliyete geçti

 

DHA-Bölge – Türkiye-Antalya – ANTALYA

KANUN HUKMUNDE KARARNAME (KHK) ILE KAPATILAN 'HALK SAGLIGI MUDURLUGU' VE 'KAMU HASTANELERI BIRLIGI GENEL SEKRETERLIGI'NIN GOREV VE YETKILERI IL SAGLIK MUDURLUGU'NE DEVREDILDI. ANTALYA IL SAGLIK MUDURU DR. UNAL HULUR, SAGLIK KURUMLARININ TEK CATI ALTINDA TOPLANDIGINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle