Hoşgeldiniz  

Sağlık Sektörü İçin Muayene Eldiveni ve Önemi

SEMİH KÖKEN | 08 Nisan 2020 | Gündem, Kemer Güncel A- A+

Sağlık Sektörü İçin Muayene Eldiveni ve Önemi

Sağlık olmadan insan olmayacaktır fikrini en iyi anlatan ve ilk tedbir olarak ellerimizi korumaya başlamamız gereken muayene eldivenleri birincil sağlık tedbirleri arasında yer almaktadır. Herhangi bir sektörde yer alıyorsanız, toplum içinde sürekli bulunuyorsanız veya olası bir sağlık sorununuz varsa ve vücut direncinizi yüksek tutmak istiyorsanız kullanmak zorunda olduğunuz muayene eldiveni sizi her türlü zararlı etkenden uzak tutan ilk derece tedbiri olup en önemli tedbirler arasındadır. Sağlık çalışanlarının çok yaygın olarak kullandığı, doktorlar başta olmak üzere hastalar ile doğrudan temas eden kişilerin kullanarak sağlıklarını korudukları tek kullanımlık muayene eldivenleri kullanılan ham maddelere göre isimlendirilen muayene eldivenlerinin ortak özellikleri elastik olması ve geçirgen olmaması yer alıyor. Bu sayede hem kullanım sırasında kolaylık sağlayan hem de bulaşıcı etkenlerden sizi koruyan eldivenler tek kullanımlık bir özelliğe sahip olduğu için kullanım sonrasında atıl duruma geliyor.

Sağlık çalışanlarının hayati koruyucusu olan ve sağlık sektörü dışında gıda, kozmetik gibi önemli sektörlerde de kullanılan muayene eldiveni hassasiyet içeren tüm alanlarda çalışanların birincil derece de koruyucu önlemi, toplum içinde insanların ise hastalık etkenlerinden korunma yöntemidir. Cerrahi operasyonlarda kullanılan ve operasyon eldiveni olarak üretilen muayene eldivenleri steril eldivenler olarak da üretilmektedir. Muayene eldivenleri vinil, nitril ve lateks olarak üçe ayrılırken operasyon eldivenleri ise özel olarak üretilen bir eldiven türüdür. Tamamen doğal kauçuk kullanılarak üretilen ve elastik özelliğe sahip olan eldivenler herhangi bir kimyasal madde veya katkı maddesi içermediği için sağlığınıza zarar vermemektedir. Kullanım sırasında terleme yapmadığı için bakteri üretmeyen ve sizleri koruyan muayene eldiveni ile ellerinizi koruduğunuz gibi sağlığınızı da korumuş oluyorsunuz.

Muayene Eldiveninin Sağlığınıza Faydaları

  • Profesyonel olarak koruma tedbiri olan muayene eldiveni doğal malzemelerden üretildiği için ellerinizi korur ve kimyasal açıdan zarar vermez. Kullanım sırasında ellerinizi tam olarak kavrayan ve ellerinizi daha kolay bir şekilde kullanabilme imkanı sağlayan eldivenler ile profesyonel olarak ellerinizi korumuş olursunuz.
  • Terleme özelliği olmayan ve ellerinizi terletmediği için bakteri üremesini engelleyen muayene eldiveni bu sayede ellerinizin alerjik reaksiyonlar maruz kalmasını da önlemiş olur. Anti alerjik malzemeler kullanılarak üretilen ve bu sayede anti alerjik özellikte olan muayene eldiveni ile kullanım sırasında her hangi bir zarar görmezsiniz.
  • Alerjik rahatsızlıkları olan kişiler içinde özel olarak pudralı olarak üretilen muayene eldiveni bu sayede hem ellerinizin eldivene temas yüz ve oranını azaltıyor hem de terleme nemlenme ve eldivenin kayması gibi olumsuz durumları da ortadan kaldırıyor. Bu açıdan da kusursuz olan muayene eldivenleri aynı zamanda bileklerinde yer alan konçlar sayesinde elinize tam olarak oturuyor ve elinizden kaymıyor.
  • Parmak uçları pütürlü olarak ve pütürsüz olarak üretilen muayene eldiveni bu özelliği ile sizlere çalışırken hem medikal cihazları hem de tıbbi araç ve gereçleri daha kolay tutma imkanı sağlıyor. Pütürlü yüzeyi sayesinde cihazları ve ekipmanları daha kolay ve daha sağlam kavrayabildiğiniz için çalışırken daha verimli bir şekilde çalışabiliyor, olası kazaların da önüne geçmiş oluyorsunuz.
  • Eldiven yüzeyleri mat ve kaydırmaz özellikte olduğu için pütürsüz eldivenleri tercih ettiğinizde de cihazları, ekipmanları ve araç, gereçleri daha sağlıklı bir şekilde tutab
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle