Hoşgeldiniz  

Rüzgarın Hatıraları” Maltepe Galasında Seyirciyle Buluştu

Semih Köken | 11 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

52. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde 3 ödül kazanan “Rüzgarın Hatıraları”, Maltepe’de yapılan galayla seyirciyle buluştu. Filmin başrol oyuncusu Sofya Khandamirova, büyük ilgi gördü. Gala öncesi bir konuşma yapan yönetmen Özcan Alper, Maltepe Belediyesi’nin bir ilke imza attığını belirterek, “Umarım bu çalışma, diğer belediyelere örnek olur. Kültür ve sanata yaptığı eşsiz katkılar için Başkan Ali Kılıç’a ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

52. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde “En İyi Görüntü Yönetmeni”, “En İyi Müzik” ve Uluslararası Yarışma Kategorisinde “İzleyici Ödülü”nü kazanan yönetmen Özcan Alper’in, üçüncü uzun metrajlı filmi “Rüzgarın Hatıraları”, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yapılan galayla seyirciyle buluştu. Filmin galasına yönetmen Özcan Alper, yapımcı Soner Alper, başrol oyuncuları Menderes Samancılar ve Sofya Khandamirova katıldı. Galada sevilen oyuncu Meral Orhonsay da vardı.

“BELEDİYELER İÇİNDE BİR İLK”

Maltepelilerin büyük ilgi gösterdiği galanın açılış konuşmasını yapan Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Canan Döner, Başkan Ali Kılıç adına filmde emeği geçenlere teşekkür ederken, çok değerli yönetmen ve oyuncuları Maltepe’de ağırlamanın onurunu yaşadıklarını ifade etti. Yönetmen Özcan Alper de, Türkiye’de sinemaya desteğin bir devletin politikası olmadığını belirterek, “Tek başına bu ülkede bir film kotarmak oldukça zor. Sinemaya destek son derece kısıtlı. Bu anlamda Maltepe Belediyesi’nin bu etkinliği aslında bir ilk. Umarım belediyenin bu çalışması, diğer belediyelere örnek olur. Kültür ve sanata yaptığı eşsiz katkılar için Başkan Ali Kılıç’a ve ekibine teşekkür ediyorum. Umarım filmimi çekerken yaşadığım ve duyduğumu hissiyatı sizler de hissedersiniz” dedi.

Filmin oyuncularından Menderes Samancılar da, filmin başrol oyuncusu Sofya Khandamirova’yı takdim ederken, “Yaşanan çatışma ve savaşlar aramızdaki dostluğu asla etkileyemez. Biz halklarız ve bir aradayız. İşte bir Rus sanatçı ile çalışarak, evrensel sanata imza atıp sizlerin karşısına geliyoruz. Bu ne güzel bir duygu. Dil, din, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeksizin, görüş farklılıklarını bir kenara bırakarak birbirimizi kucaklarsak, işte bu film mesajını yerine getirmiş demektir” diye konuştu.

TÜM MEZARSIZLARIN HATIRALARINA…

Konuşmalar sonrası, çekimleri İstanbul, Artvin ve Batum’da gerçekleştirilen, gazeteci, çevirmen ve ressam Aram’ın İkinci Dünya Savaşı döneminde, siyasi nedenlerle hayatını kurtarmak için İstanbul’dan kaçışını konu alan filmin gösterimi yapıldı. Büyük bir ilgi ile izlenen gösterim sonrası başrol oyuncularıyla sahneye çıkan yönetmen Özcan Alper, şunları söyledi: “Filmin sonunda iki yazı vardı. Birincisi ‘boğulanların, kaybedilenlerin ve tüm mezarsızların hatıralarına’ ve ikincisi de ‘yazdıkları ve çizdikleriyle bizlere ilham verenlerin anısına’ cümleleriydi. Bu ikinci cümleyle Nazım Hikmet, Sabahattin Ali gibi isimlere gönderme yaptık. Aslında ölüye bile saygı duymayı beceremeyen bir topluma dönüşürken, özgürlük ve demokrasinin ne denli önemli olduğunun altını çizdik. Aslında Aram’ın hikayesini, son 6 aydır bizler yaşıyoruz. Çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak istiyorsak, birbirimizin yüzüne bakarak, tartışarak insani bir şekilde geleceğimizi kurmalıyız. Bunu çocuklarımız için, başka türlü Türkiye için yapmalıyız.” –

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle