Hoşgeldiniz  

RUSYANIN BAŞKENTİNDEN KÜÇÜK TÜRKİYE KURULDU

SEMİH KÖKEN | 16 Haziran 2017 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

RUSYANIN BAŞKENTİNDEN KÜÇÜK TÜRKİYE KURULDU

Rusya’nın başkenti Moskova´nın merkezinde bulunan Krasnaya Presnya Parkı’nda düzenlenen ‘Türkiye Festivali’ yapılan açılış töreniyle ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. 18 Haziran tarihine kadar ziyaretçilerine ağırlayacak  “Türkiye Festivali”ne Antalya’dan da çok sayıda belediye ve firma katıldı. Festivalin ilk gününde yağmur olmasına rağmen Rus vatandaşlar stantlara yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD), Turist Rehberleri Birliği (TUREB), Türkiye Otelciler Birliğinin (TÜROB) katkıları ve destekleriyle yapılıyor. Festivalin açılışına Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Ali Temurci, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, ile Antalya’dan gelen çok sayıda katılımcı katıldı.

Türkiye’nin Rusya Büyükelçisi Hüseyin Diriöz´de festivalin açılışına katılarak Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Antalya´dan gelen heyetle sohbet etti.

Açılışta konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, güvenli ve huzur içinde bir tatil için tüm Rus dostlarımızı Antalya´ya davet ediyorum dedi. Vali Karaloğlu ayrıca Moskova’da düzenlenen Türkiye´nin tüm renklerinin güzelliklerinin sergilendiği festivalin Türk-Rus ilişkilerini dostluğunu geliştireceğini ve bundan böyle her yıl yapmayı planladıklarını söyledi.

Bu yıl ilk kez düzenlenen ´Türkiye Festivali´ için Moskova’nın merkezinde yer alan Krasnaya Presnya parkındaki 165 dönümlük alan festival alanı haline dönüştürüldü. Festival alanına Topkapı Sarayı, Kapalı Çarşı ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün maketleri kuruldu.

 

Festivale Antalya Damgası

Festivalde İstanbul, Antalya, Muğla, İzmir, Aydın, Nevşehir, Gaziantep, Adana ve Mersin gibi şehirlerin birçok turizm beldesi bölgesel değerleri ve turizm zenginlikleri de kurulan stantlarla tanıtılıyor. Her turizm fuarlarında olduğu gibi en yoğun ilgiyi ise Antalya stantları görüyor. Antalya´yı ikinci vatanları olarak gören Ruslar en çok Antalya stantlarının önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Çavuşoğlu ve Lavrov posteri sergileniyor

Türkiye Festivali’nde Alanya standını gezen Rusları farklı bir sürprizde karşılaşıyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Alanya’da çekilen fotoğrafları da festival alanında sergileniyor.

 

3 gün boyunca Türk ve Rus sanatçıların aynı sahneyi paylaşacağı festivalde, edebiyat söyleşileri, defileler, gastronomi sunumları, Türk el sanatları sergileri de yer alıyor. ​ ´Türkiye Festivali´ne gelen ziyaretçiler kurulan Topkapı Sarayı’nda dönemin kıyafetlerini inceleyip Kapalı Çarşı’da alışveriş yapabiliyor.

´Türkiye Festivali´ne gelen ziyaretçiler kurulan Topkapı Sarayı’nda dönemin kıyafetlerini inceleyip Kapalı Çarşı’da alışveriş yapabiliyor. Moskovalılar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçerek ana sahnede konserleri dinleyip turizm destinasyonlarının tanıtım stantlarını ziyaret edebiliyor. Türk mutfağı ile tanışmak isteyenler kurulan çadırlarda yerel lezzetleri tatma imkanı bulacak.

Üç günde 100 bin kişi bekleniyor

Yetkililerden alınan bilgiye göre Rusya´da ilk kez bu büyüklükte bir ülke tanıtımı yapıldığı belirtiliyor. Festivalin koordinatörü Zelimhan Zarmayev ise yaptığı açıklamada altı aylık hazırlık sürecinde bugüne gelindiğini belirterek, “Güzel bir tanıtım olacağını düşünüyoruz. Rusya tarihinde başka bir ülke tarafından bu çapta yapılan ilk ve en büyük organizasyon olacak.” dedi.

Rus basını ve kamuoyunun festivale yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Zarmayev, üç günde 100-150 bin ziyaretçi beklediklerini söyledi.

İşte ´Türkiye Festivali´nin ilk gününden kareler;

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle