Hoşgeldiniz  

Rusya Başkonsolosu Rogoza’dan Başkan Böcek’e Teşekkür Ziyareti

Semih Köken | 21 Şubat 2017 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Rusya Başkonsolosu Rogoza’dan Başkan Böcek’e Teşekkür Ziyareti

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza’yı makamında ağırladı.

Rusya Başkonsolosu Rogoza'dan Başkan Böcek'e Teşekkür Ziyareti, System.String[]
Konyaaltı Belediye Başkanı  Muhittin Böcek,  Rusya Federasyonu  Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza’yı makamında ağırladı.

Konyaaltı  Kent Konseyi‘nin alt grubu olan Yabancılar Meclisi, Konsolosluk İş ve İşleri Toplantısı’nda  Rusya Federasyonu  Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza’yı konuşmacı olarak konuk etti. Oleg Rogoza,  Konyaaltı Belediyesi Feslikan Salonu’nda düzenlenen toplantı öncesi  Konyaaltı Belediye Başkanı  Muhittin Böcek‘i makamında ziyaret etti.

Rusya Federasyonu  Antalya Başkonsolosu Rogoza,  Konyaaltı‘nda yaşayan Rus vatandaşlarının Belediye’nin hizmetlerinden ücretsiz yararlandığını belirterek, bunun ikili ilişkilerin geliştirilmesi noktasında önemli olduğunu bildirdi. Oleg Rogoza, Başkan  Muhittin Böcek‘e hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.

Konyaaltı  Kent Konseyi Başkanı olarak  Antalya‘da bir ilke imza attıklarını ve Yabancılar Meclisini oluşturduklarını dile getiren Başkan  Muhittin Böcek,  Konyaaltı‘nda ikamet eden farklı ülke vatandaşlarının sorunlarını bu mecliste dile getirebildiklerini söyledi. 20 bin Rus vatandaşının  Konyaaltı‘nda yaşadığına dikkat çeken Başkan Böcek,  Konyaaltı Belediyesi Sanat Eğitim Merkezi’nde (KONSEM) isteyen her yabancı uyruklu vatandaşa ücretsiz Türkçe kursu verdiklerini bildirdi. Bu kurs ile yabancı vatandaşların çok daha hızlı entegre olabildiklerini ifade eden  Muhittin Böcek, Türk ve Rus’lara özgü kültürel simgelerden oluşan Dostluk Parkı’nı da geçtiğimiz günlerde hizmete açtıklarını kaydetti.

“Bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır” diyen  Konyaaltı  Belediye Başkanı Böcek, Oleg Rogoza’ya kahve fincanı hediye etti. Oleg Rogoza ziyaretin sonrasında Başkan  Muhittin Böcek ile birlikte  Konyaaltı Belediyesi Feslikan Salonu’nda düzenlenen Konsolosluk İş ve İşleri Toplantısı’na katıldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle