Hoşgeldiniz  

Rus tekstilci kriz dinlemedi

Semih Köken | 19 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

(DHA)- ANTALYA’da düzenlenen Dosso Dossi Fashion Show’a, 1200’e yakın Rus tekstil alıcısı geldi.
ANTALYA'DA DUZENLENEN DOSSO DOSSI FASHION SHOW'A, 1200'E YAKIN RUS TEKSTIL ALICISI GELDI. DOSSO DOSSI FASHION SHOW YONETIM KURULU BASKANI HIKMET ERASLAN (fOTODAKI) , UCAK KRIZININ ARDINDAN RUSYA'DAKI IS ORTAKLARIYLA BIRE BIR GORUSMEYE OZENGOSTERDIKLERINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
Antalya Expo Center’da 16- 21 Aralık tarihleri arasında düzenlenen ‘Dosso Dossi Fashion Show’, 30 ülke, 200 farklı kentten gelen tekstil alıcılarını buluşturdu. Eğlenirken alışveriş imkanı sunan Dosso Dossi organizasyonunda, Rus tekstil alıcıları da yer aldı.

Dosso Dossi Fashion Show Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, uçak krizinin ardından Rusya’daki iş ortaklarıyla bire bir görüşmeye özen gösterdiklerini söyledi. Rus katılımcılarda yüzde 20- 25 oranında küçülme yaşadıklarını aktaran Eraslan, “Fuarımıza her yıl gelen 5 bin katılımcının 1500’ü Rus tekstil alıcılarından oluşuyor. Bu rakam 1200’e geriledi. Bu düşüşü de iptal olarak adlandırmamak lazım. Charter uçak seferlerinden dolayı sorun yaşanması ve direkt uçuş bulunamamasından dolayı ortaya çıkan bir eksilme” dedi.

Rusların Dosso Dossi müşteri portföyünün yüzde 30’unu oluşturduğunu anlatan Eraslan, şöyle konuştu:

“Azarbaycan, Ukrayna, Belarus, Romanya, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan gibi ülkelerin yanı sıra, Ortadoğu ve Arap ülkelerinden de katılımcılar var. Farklı ülkelerde yaptığımız reklam çalışmalarının ardından Rusya pazarında yaşadığımız yezde 25’lik kayıp hissedilmedi. Fakat Dosso Dossi olarak Rus çalışma arkadaşlarımızla bire bir bağlantıya geçtik. Onlara video mesajlar hazırladık. Hepsine tek tek ulaştık. Kendilerini burada ağırlamak istediğimizi ilettik. İlk etapta gelip gelmeme konusunda çekingeleri olanlar, girişimlerimizin ardından geleceklerini söyledi ve fuarımızda yerini aldı.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle