Hoşgeldiniz  

Rus konsolostan borsaya ziyaret

Semih Köken | 23 Ağustos 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Rus konsolostan borsaya ziyaret

RUSYA’nın Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır’ı ziyaret etti. ATB Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Ersan’ın da bulunduğu ziyarette, borsanın çalışmaları, Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX ve Rusya ile ticaret konuşuldu.

 

Başkonsolos Oleg Rogoza, Antalya’nın turizmin yanında tarım potansiyeli de yüksek bir şehir olduğunu belirtti. Yöresel Ürünler Fuarı ile ilgili aldığı davet nedeniyle Başkan Çandır’a teşekkür eden Rogoza, YÖREX hakkında Çandır’dan bilgi aldı. Rusya ile Türkiye arasında ticari ilişkilerin derinliğine dikkat çeken Rogoza, uçak krizinin ardından yaşanan durgunluğun giderilmesini diledi.

 

RUS ÜRÜNLERİNİ YÖREX’E DAVET ETTİ

 

Ali Çandır, YÖREX’in hazırlık çalışmalarıyla ilgili bilgi verirken, dünyada yöresel ürünlere karşı bir yöneliş olduğunu söyledi. Türkiye’nin de yöresel ürün zengini bir ülke olduğunu belirten Çandır, “Rus dostlarımızla damak tadımız ve kültürel etkinliklerimiz konusunda etkileşimimiz var” dedi. Rusya’nın yöresel ürünlerini YÖREX’te görmek istediklerini kaydeden Çandır, “Rusya’nın kültürel zenginliğini de YÖREX’e taşımak isteriz” dedi.

 

TİCARİ İLİŞKİLER GELİŞTİRİLSİN

 

ATB Başkanı Çandır, Rusya ile özellikle domates konusunda yaşanan sıkıntının giderilmesini beklediklerini ifade ederken, “Uçağın düşmesi bize 3 yıla mal oldu” dedi. Çandır, Rusya ile vize konusunda yaşanan sıkıntıya dikkat çekerken, özellikle iş adamlarına vize kolaylığı sağlanmasını beklediklerini söyledi. Çandır, “İlişkilere bakılırsa bugün dünden iyiyiz, yarın daha da iyi olmayı umut ediyoruz” diye konuştu.

 

Çandır, Rus Konsolos Oleg Rogoza’ya 7. YÖREX kataloğu ile Zeytinpark ürünlerinden oluşan paket hediye etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle