Hoşgeldiniz  

Rus Büyükelçisi Erkhov’dan Başkan Gül’e ziyaret

Semih Köken | 02 Temmuz 2018 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Rus Büyükelçisi Erkhov’dan Başkan Gül’e ziyaret

Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksey Erkhov, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ü makamında ziyaret etti.

Antalya’ya iş ziyareti için gelen Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksey Erkhov ve Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza, Ruslar için küçük Moskova olarak bilinen ilçeye gelerek Belediye Başkanı Mustafa Gül’e nezaket ziyaretinde bulundular.

Belediyenin kapısında Büyükelçiyi karşılayan Başkan Mustafa Gül, misafirlerine makamına kadar eşlik etti. Makam odasında sohbet şeklinde geçen görüşmede konuşan Rusya Büyükelçisi Erkhov, Türkiye genelinde nezaket ziyaretlerinde bulunduğunu söyledi.

“KEMER’İN, RUSYA İLE SAĞLAM BAĞLARI VAR”

Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksey Erkhov; “Rusya ile çok sağlam bağları olan Kemer Belediyesini de bugün ziyaret ediyoruz. Bize zaman ayırdığı için Başkan beye teşekkür ederim. Türkiye’nin güney bölgesi çok güzel bir havaya sahip ve bu bizim için çok önemli ve değerli. Bizim birçok vatandaşımız buralarda yaşıyor ve milyonlarca Rus vatandaşı tatil için Türkiye’nin güney bölgelerine geliyor. Zaten bu bölgelerdeki Rus turist sayısının fazlalığı, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin nasıl geliştiğini göstermektedir.

BÜYÜKELÇİ ERKHOV; “RUS VATANDAŞLARINA SAĞLADIĞINIZ KONFORDAN DOLAYI TEŞEKKÜRLER”

Bizim insanlarımızın ihtiyacı güneş, deniz ve tatil, bunların hepsi de burada var. Türk turizm endüstrisi turistlere ihtiyacı var. İşte bu da biziz. Biz buraya gelmeye hazırız, para vermeye hazırız, seyahat etmeye ve yatırım yapmaya hazırız. Turizm sektörüne katkı sağlamaya hazırız. Vatandaşlarımız da burada konfor ve güvenlik konularını ön planda tutuyorlar ve bunları burada gördükleri için geliyorlar, bu da sevindiriyor bizi. Size de Ruslar için yaptıklarınızdan dolayı, turistlerimizin konforunu sağlamanızdan dolayı ve yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Güneye gelmişken bizim turistlerimize ve vatandaşlarımıza bu kadar büyük yardımlar yapan bir ilçeye uğramadan gitmek olmazdı, zaten Kemer’e gelmeyi de açıkçası çok istiyordum.

BÜYÜKELÇİ ERKHOV; “KEMER, MOSKOVA’YA BENZİYOR”

Burada zamanında oldu denize girdim birazda yandım. Akşamüzeri de dışarı çıktığımda Kemer merkezinde insanların dışarıda gezdiklerini gördüm. Bu da zaten çok fazla Moskova’ya benziyor. Bunun dışında da Başkanlık seçimimizde Rus vatandaşlarının oy kullanmasına yardım ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

1994 yılında Rusya ile ilk çalışmalarını yaptıklarını ve 1995 yılı itibariyle turistlerin gelmeye başladığını belirten Başkan Mustafa Gül bölgede birçok Rus vatandaşının da Türkler ile evli olarak yaşadığını söyledi.

BAŞKAN GÜL; “RUS ZAFER BAYRAMINI, RUSYA DIŞINDA KUTLAYAN TEK ŞEHİR BİZİZ”

Belediye Başkanı Mustafa Gül; “Kemer’in hem doğal yapısı, denizi ve eğlencesiyle Ruslara en iyi hizmeti veren bölge olduğumuzu düşünüyorum. Yaklaşık 24 yıldır hem burada yaşayan Ruslarla hem de turist olarak gelen Ruslarla dostluğumuz devam ediyor. Bende Belediye Başkanı olduğum sürece burada yaşayan Ruslarımızın, hem çocuklarıyla, hem aileleriyle aileleri ile hep onların özel günlerinde beraber oluyoruz.

2015 yılından itibaren de 9 Mayıs’taki Rusya’nın Zafer Bayramını Kemer’de kutluyoruz. Bu senede Konsolosumuzun katılımıyla güzel bir kutlama yaptık. 5-6 tane Rus sanatçı getiriyoruz. Bildiğimiz kadarıyla da Rusya’nın haricinde 9 Mayıs’ı kutlayan tek şehir biziz. Onun içinde sağ olsun daha önceki konsolosumuz bana bir devlet nişanı hediye etti.

BAŞKAN GÜL; “RUS BÜYÜKELÇİSİNİN ZİYARETİ BİZİM İÇİN ONURDUR”

Bölgemizin turizm şehri olmasından dolayı bizde her şeyimizi turistlere göre yaptık, özellikle de Ruslar için. Bununla birlikte de güvenlik anlamında şehrimiz turistler için güvenli bir noktadır. Bizler Kemerliler olarak Ruslarla kendimizi, bir vücudun iki parçaları gibi görüyoruz. Sayın Büyükelçimizi misafir etmek bizim için bir onurdur. Kendisine ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

ANTALYA BAŞKONSOLOSU ROGOZA; “İSPANYAYI YENDİK DAHA SONRA KİM KALDIYSA YENECEĞİZ”

Konuşmaların ardından Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksey Erkhov, Başkan Mustafa Gül’e ortasında Rus ambleminin olduğu çevresinin de Türk motifleriyle çevrili olduğu tabağı hediye etti. Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza ise Başkan Gül’e futbolu sevmesi ve Kemer’de düzenlenen Konsolosluk turnuvası nedeniyle, Rusya’da oynanan Dünya Kupası topunu hediye etti. Hediyeyi verirken Konsolos Rogoza, İspanyayı yendik daha sonra da kim kaldıysa yeneceğiz dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle