Hoşgeldiniz  

RUN TO SKY’DA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Semih Köken | 22 Mayıs 2017 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

RUN TO SKY’DA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

ANTALYA’nın Kemer İlçesi’nde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Mammut Tahtalı Run to Sky tamamlandı.

Türkiye’nin en zorlu koşu organizasyonu olma özelliği taşıyan Mammut Tahtalı Run to Sky, 19-21 Mayıs tarihleri arasında yapıldı. Yarışmanın en zorlu parkuru Tahtalı Ultra Sky’ı başarıyla tamamlayan kadın ve erkek yarışmacılar, ödül olarak Mammut’un ana sponsorluğunda İsviçre’de düzenlenen Eiger Ultra Trail’e katılma hakkı kazandı. Mammut’un desteklediği sporcular arasında yer alan ve dünyadaki en zor koşu organizasyonlarında başarılara imza atan Csaba Nemeth ve Ildiko Welmesher de klasman dışı yarışmak üzere bu özel parkur için Türkiye’ye geldi.

Yarışmacılar, Likya yolunu içine alan antik yürüyüş yolları arasında zorlu hava şartlarıyla mücadele etti. Toplam 402 kişinin katıldığı yarışmalarda Türkiye’nin yanı sıra İtalya, Almanya, Fransa, Güney Afrika, Polonya, Rusya, Avusturya, Macaristan, Hollanda, İngiltere ve Moldova’dan da sporcular yer aldı.

Dünyada sıkça düzenlenen ancak Türkiye’de uluslararası düzeyde ilk kez Mammut Tahtalı Run to Sky organizasyonu kapsamında gerçekleştirilen Tahtalı VK, Tahtalı Dağı’nın Kuzeydoğu bölgesinde bulunan Yaylakuzdere’de 1100 metre irtifadan başlayarak dağın zirvesinde sona erdi. Erkeklerde birinciliği Kerem Topuz, kadınlarda ise İsmet İnan kazandı.

Organizasyonla aynı ismi taşıyan ve yarışların ilk ayağını oluşturan Mammut Tahtalı Run to Sky, Çıralı sahilden başlayıp Likya Yolu’nu takip ederek sırasıyla Yanartaş, Ulupınar, Beycik ve son olarak Tahtalı Dağı zirvesinde sona erdi. Erkeklerde birinciliği Derya Duman, kadınlarda ise İsmet İnan aldı.

85 kilometrelik parkuruyla katılımcılara zorlu bir macera sunan ve bu yıl ilk kez koşulan Tahtalı Ultra Sky, 5000 metre irtifa kazanımına sahip olmasıyla Türkiye’de düzenlenen en zor ultra parkur olma özelliği taşıdı. Olympos Dağı’nı 360 derece dönecek şekilde tasarlanan rotasıyla Avrupa’nın da en zorlu parkurlarından biri olarak öne çıkan yarışın birincileri erkeklerde Csaba Nemeth, kadınlarda ise Ildiko Wermescher oldu.

Tahtalı Berg Sky ise 55 kilometrelik parkuruyla 3750 metre irtifada sona erdi. Bu yarışın birincileri ise erkeklerde Fırat Kara, kadınlarda ise Svetlana Shepeliova oldu.

En son ve en büyük katılımla gerçekleştirilen doğa ile tarihin iç içe geçtiği bir yol koşusu olan Chimera Run etabı ise 10 kilometrelik parkuruyla Çıralı’nın tamamını dolaşacak şekilde tasarlandı. 2 kilometrelik kısmıyla Yanartaş’ı da içine alan yarışın birincileri kadınlarda Hülya Kıvrak, erkeklerde ise Mehmet Ali Güven oldu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle