Hoşgeldiniz  

Rhodiapolis için tanıtım çalışması

Semih Köken | 17 Ocak 2018 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Rhodiapolis için tanıtım çalışması

ANTALYA’nın Kumluca ilçesindeki Rhodiapolis Antik Kenti’nin tanıtımında kullanılmak üzere hazırlanan çalışmalar tanıtıldı. Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, “Hedefimiz Rhodiapolis Antik Kenti’ne turist çekmek olacaktır” dedi.

 

Kumluca Belediyesi konferans salonunda, Rhodiapolis Antik Kenti için hazırlanan tanıtımı çalışmaları için sunum toplantısı düzenlendi. Çalışmaları hazırlayan reklam tasarım ajansı Panama Creative Agency Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Karatepe tarafından yapılan tanıtıma Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, başkan yardımcıları Ramazan Çataltepe, Mustafa Sungur ve Süleyman Falay ile birim müdürleri ve personel katıldı.

 

‘RHODİAPOLİS LOGOSUNU İKON HALİNE GETİRDİK’

 

Türkiye’de tarihi ve antik değeri olan Yere Batan Sarayı ve Sultan Ahmet Cami gibi birkaç eserin dışında kendine has logosu olan antik değer olmadığını belirten Serdar Karatepe, “Biz, Rhodiapolis Antik Kenti için antik kentte bulunan taş lahitlerdeki yazıların karakteriyle uyuşan bir logo hazırladık. Bu logodaki yazı karakteri Likya ve Roma dönemindeki resmi yazışmalarda kullanılan karakterlerdir. Bu logo Rhodiapolis yazısıdır. Rhodiapolis yazısındaki ‘O’ harfinin içine antik kentteki tiyatronun orijinal çizimini yerleştirdik. Rhodiapolis logosunu ikon haline getirdik. Rhodiapolis Antik Tiyatrosunu başka antik kentlerdeki tiyatrolardan ayıran özellikler var. Kimse ‘bu bizim tiyatronun çizim şekli’ diyemez” dedi.

 

‘BU LOGOYU İNSANLARIN BİLİNÇ ALTINA YERLEŞTİRECEĞİZ’

 

Hazırladıkları çalışmayı ajanda, cep dosya, broşür, karşılama merkezi levhası, tanıtım kitapları, çay bardağı ve kahve fincanı, bez ve kağıt çantalar, bileklik ve rehberlerin kokartları, otobüs ve araç giydirme, yönlendirme levhaları, antik kentin girişindeki levhalarla kırlangıç yol ve şehir içindeki megalight ve billboardlarda da kullanacaklarını kaydeden Serdar Karatepe, “Kumluca Belediyesi ile yapacağımız ortak çalışmada bu logoyu insanların bilinç altına yerleştireceğiz. Mesela antik kentten çay içmek için alınan bir kağıt bardak başka bir antik kente kadar gidecek. Giydirdiğimiz bir otobüs başka turistik şehirlerde dolaşacak, broşürler ülkemizin ve dünyanın çeşitli yerlerine ulaşacak. Rehberlerin kokartlarında çok sayıda antik kentte gidecek. Bu ve buna benzer tanıtım yolları ile insanlarımızın bilinç altına ‘Bu Rhodiapolis Antik Kenti nerede?’ sorusunu yerleştireceğiz” diye konuştu.

 

‘İCRAATA VE UYGULAMAYA GEÇECEĞİZ’

 

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da yapılan sunumdan yeterince bilgi aldıklarını aktarırken, “Bundan sonra icraata ve uygulamaya geçeceğiz. Hedefimiz Rhodiapolis Antik Kenti’ne en kısa zamanda yapacağımız çalışmalarla turlar aracılığıyla veya bireysel turist çekmek olacaktır” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle