Hoşgeldiniz  

Rhodiapolis Antik Kenti’nde kazı çalışmaları başladı

Semih Köken | 01 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Rhodiapolis Antik Kenti’nde kazı çalışmaları başladı

ANTALYA’nın Kumluca İlçesi’ndeki Rhodiapolis Antik Kenti’nde bu yılki kazı çalışmaları başladı.

ANTALYA"NIN KUMLUCA ILCESI"NDEKI RHODIAPOLIS ANTIK KENTI"NDE BU YILKI KAZI CALISMALARI BASLADI. (FOTO-DHA: KUMLUCA)

Kumluca’da 2006 yılında kazı çalışmalarına başlanan Rhodiapolis Antik Kenti’nde bu yılki kazı çalışmaları Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel başkanlığında başladı. Antik kentte kazı çalışmalarının başlaması dolayısıyla Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel, kazı çalışmalarını inceleyerek çalışma hakkında bilgi aldı.

Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel, antik kentteki kazı çalışmalarını bu yıl kilisede yürüteceklerini, ayrıca geçmiş yıllarda ortaya çıkan bazı yapıların restorasyonunu gerçekleştireceklerini söyledi.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da Likya bölgesinin önemli antik kentlerinden olan Rhodiapolis’in gün yüzüne çıkartılması, bölge ve ülke turizmine kazandırılmasını amaçladıklarını, bu konuda 2006 yılından bu yana kazı çalışmalarına destek verdiklerini vurguladı. Rhodiapolis Antik Kenti’nde 2015 yılından itibaren kazı çalışmalarının Antalya Müze Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü hatırlatan Başkan Çetinkaya, “Bu yılki kazı çalışmaları antik kentin kilise bölümünde ve diğer yerlerde başlatıldı. Geçtiğimiz yıl antik kentte yaklaşık 2 milyon lira gibi bir harcamayla Opramoas Anıtı’nın ayağa kaldırılması çalışması yapılmıştı. Bu yıl karşılama merkezinin ihalesini gerçekleştirdik, kısa sürede inşaatı başlayacak. Tüm bu çalışmalar tamamlandığında Rhodiapolis Antik Kenti ziyarete açılacak. Antik kentin ziyarete açılmasıyla da ilçemize, bölge ve ülke turizmine büyük katkı sağlayacağını ümit ediyorum” diye konuştu.

Rhodiapolis Antik Kenti’nde 30 Ağustos’ta Antalya Devlet Senfoni Orkestrası tarafından konser verilmesi için çalışmaları olduğunu da belirten Başkan Çetinkaya, 2017 yılının Rhodiapolis Antik Kenti için önemli olacağını vurguladı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle