Hoşgeldiniz  

REZERVASYONU İPTAL YERİNE ERTELEME AB GENELİNE YAYILIYOR, SIRA TÜRKİYE’DE

SEMİH KÖKEN | 10 Nisan 2020 | Gündem, Kemer Güncel, Turizm A- A+

Rezervasyonları iptal yerine kupon karşılığı erteleme, AB ülkelerinde yayılıyor. Uygulamaya Fransa ve Yunanistan da geçti. Türkiye’de ise bakanlık konuyla ilgili yayınladığı genelge ile iptalleri kolaylaştırmasıyla sektörü zor durumda bıraktı. Otelciler genelge ile tur operatörleri üzerimize salındı diyor
Rezervasyonların koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilmesi yerine devlet garantili kuponlar ile erteleme uygulaması hızla yayılıyor.
Almanya’da başlayan uygulama Fransa ve Yunanistan’da da yürürlüğe gidi  Uygulamanın yayılması ve hem tüketici hem otelci hem de seyahat acentesi ve tur operatörünü koruyucu olduğunun anlaşılması üzerine AB Seyahat Komisyonu konuyla ilgili yasada değişiklik yapmak için çalışma başlattı. Böylece uygulama AB üyesi bütün ülkeler için geçerli olacak.
Türkiye’de de ilgili yasada değişiklik yapılması isteniyor.
Bu arada sektörün konaklama kesimi Bakan Ersoy imzasıyla yayınlanan genelge ile yerli ve yabancı tur operatörlerini  üzerlerine salındığını söylüyor.
Bakan Ersoy yaptığı açıklamada iptal nedeniyle otellerin kredi kullanımı için tanınan sürenin pazartesi günü dolacağını söylemişti ancak hafta sonuna gelinmesine karşın başvuruların çok az olduğu öğrenildi.
Sektör temsilcileri bunun da genelgenin yanlışlığını gösterdiğini söylüyor.
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle