Hoşgeldiniz  

Rektör Özlenen Özkan’ın danışmanları belli oldu

SEMİH KÖKEN | 15 Ekim 2020 | Gündem A- A+

Rektör Özlenen Özkan’ın danışmanları belli oldu

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın fahri danışmanlar kadrosu oluşturuldu. Kadronun ilk buluşması Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

 

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan‘ın sektörlerinde önde gelen isimlerden oluşan fahri danışmanlar kadrosu belli oldu.

Akdeniz Üniversitesi tarihinde ilk kez bu kadar geniş kapsamlı bir fahri danışmanlar kadrosu oluşturulurken ilk buluşma üniversite çatısı altında gerçekleştirildi. Bilimden teknolojiye, tarımdan turizm ve sanayiye birçok ismin katıldığı toplantıda üniversite şehir bütünleşmesine yönelik projeler ele alındı.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan başkanlığında Sosyal Tesislerde gerçekleştirilen toplantıya Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Bayezid, Yörükoğlu Süt ve Ürünleri San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Bulut,Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Certel, Sherwood Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Ceylan, Delphin Otelleri Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Cömertoğlu,  Erüst Tarım Genel Müdürü Mustafa Erüst, Antalya Kent Konseyi Başkanı Sema Nur Kurt, Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Küçükçetin, Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feramuz Özdemir, Memorial Antalya Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk, Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Ramazanoğlu, Adopen Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sak, Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gültekin Süleymanlar, Güvenlik Danışmanı Cemil Tonbul, Sunis Group Yönetim Kurulu Üyesi Nihar Ünal, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Turhan, Prof. Dr. Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Cengiz Toker, Genel Sekreter Ali Evren İmre katıldı.

“Üniversitemiz ile birlikte şehrimiz de yükselişe geçecektir”

Üniversitenin öncelikli olarak kentle bütünleşmesi gerektiğini, bu amaçla düzenlenen toplantıya katılımdan duyduğu memnuniyetini dile getiren Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Bugün sektörün önde gelen, vizyoner temsilcileriyle, üniversitemizin alanında uzman kıymetli hocalarıyla üniversitemizi ve şehrimizi buluşturma amacıyla toplandık. Üniversitelerin bulundukları bölgeye şehre ekonomik, sosyal, kültürel, eğitim, bilim, sağlık, sanat olmak üzere her açıdan katkı sağlaması ve şehri kalkındırması gerekmektedir. Antalya çok güzel bir şehir, Akdeniz Üniversitesi çok düzeyli bir  kurum. Bu kurumu sizlerin desteği ile daha ileri noktalara taşımak istiyoruz. Üniversite ve şehir bütünleşmesini istediğimiz seviyeye taşıdığımız zaman da üniversitemiz ile birlikte şehrimiz de yükselişe geçecektir” diye konuştu.

“Antalya ile buluşmamız gerekiyor”

Rektör Özkan, “Üniversite şehir bütünleşmesinde sizlerden gelen dönüşlerle de bazı eksikler olduğunu gördük. Antalya ile buluşmamız gerekiyor. Üniversite olarak aklın ve bilimin ışığında şehre önderlik yapmanın gerekliliğine inanıyoruz. Şehrimizdeki sorunları masaya yatırıp hep birlikte çözümler ortaya koymamız gerekiyor. Biz bu düşünceyle yola çıktık. Hep beraber Antalya’nın vizyonuna bir şeyler katarak şehrimizi dünyadaki marka şehirler arasına taşıyabileceğimize inanıyorum. Güzel bir takım olduğumuz düşünüyorum.İnşallah hep birlikte hem Antalya’ya hem Akdeniz Üniversitesi’ne değer katarak sesimizi hem Türkiye’de hem de dünyada duyururuz.” ifadelerini kullandı.

“Biz tohumu ektik, sulamaya başlayacağız”

Rektör Özkan, “Göreve başladığımız bu iki ayda başta Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) olmak üzere bazı kurumlarla ilk projelerimizin adımını attık. Deyim yerindeyse biz tohumu ektik, sulamaya başlayacağız. Bu tohumlar çabalarımızla fidan olacak,kök salacakve büyük bir çınar oluşacak. Her alanda bu şekilde bizler sistemi oluşturup yerleştirip bundan sonrası için artık kendi kendine yeten seviyeye getirmek istiyoruz. Tarımda, turizmde,sağlık turizminde, aşı geliştirme çalışmaları gibi ilk etapta planladığımız büyük projeler var. Bu projelerimize başladık. Katkılarınızı bekliyorum,katkılarınız bizler için çok kıymetli” şeklinde konuştu.

Sektör temsilcilerinden tam destek 

Farklı sektör temsilcilerini bir araya getiren toplantının üniversite şehir buluşması adına çok önemli bir adım olduğunu ifade eden katılımcılar böyle bir toplantının düzenlenmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Toplantıda tüm katılımcılar kendi sektör ve faaliyet alanlarını tanıtarak kendi alanlarında Akdeniz Üniversitesi’ne katkı sağlamaktan memnuniyet duyacaklarını ifade ettiler. Toplantı sonunda üniversite ile şehir bağının daha da güçlenmesi ve ortaklaşa yapılacak projelerin artması için her türlü desteği vermeye hazır oldukları konusunda görüş birliğine varıldı.

Toplantının çok verimli geçtiğini belirten Rektör Özkan, fahri danışmanlar kadrosu ile belli aralıklarla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunacaklarını kaydetti.

İşte Rektör Özkan’ın fahri danışman listesi: 

Adı Soyadı Danışmanlık Alanı
Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar Sanayi ve Ticaret
Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Bayezid Bilim
Yörükoğlu Süt ve Ürünleri San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Bulut Sanayi ve Ticaret
Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Certel Gıda
SherwoodHotels Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Ceylan Turizm
Delphin Otelleri Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Cömertoğlu Turizm
Erüst Tarım Genel Müdürü Mustafa Erüst Tarım
Antalya Kent Konseyi Başkanı Sema Nur Kurt Sivil Toplum
Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Küçükçetin Gıda
Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feramuz Özdemir Gıda
Memorial Antalya Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan Bilim
Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk Turizm
Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Ramazanoğlu Bilim
Adopen Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sak Sanayi ve Ticaret
Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gültekin Süleymanlar Bilim
SunisGroup Yönetim Kurulu Üyesi Nihar Ünal Turizm
Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni Medya-İletişim
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle