Hoşgeldiniz  

Ramazan etkinliklerinde Gaziantep rüzgarı

Semih Köken | 20 Mayıs 2018 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Ramazan etkinliklerinde Gaziantep rüzgarı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan etkinliklerinde Gaziantep rüzgârı esti. Karaalioğlu’nu dolduran vatandaşlar, Alleben Müzik Grubu’nun söylediği yöreye ait türküler eşliğinde halaylar çekti.

 

Büyükşehir Belediyesi’nin 1 ay boyunca sürecek ve Antalyalılara nostalji yaşatan Ramazan etkinlikleri tüm coşkusuyla sürüyor. Antalyalılar iftar sonrası etkinliklerin düzenlendiği Karaalioğlu Parkı’na akın ederken, bir yandan alışveriş yapıyor, bir yandan da düzenlenen organizasyonlarla keyifli saatler geçiriyor. Şarampol Caddesi’ndeki etkinliklerde gölge oyunu Karagöz ile Hacivat gösterisi vatandaşlarla buluştu. Caddede kurulan sahnenin önünü dolduran vatandaşlar Karagöz- Hacivat gösterisi ile keyif dolu bir akşam yaşadı.

 

DAVULLU ZURNALI ANTEP GECESİ

 

Karaalioğlu Parkı’ndaki etkinlikler kapsamında düzenlenen hemşeri gecelerinin ilk konuğu Gaziantepliler oldu. Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Kültür Etkinliği işbirliği ile düzenlenen gecede Alleben Müzik Grubu yöresel türküler konseri verdi. Gaziantep Yöresine ait ‘Bir Ay Doğmuş’, ‘Antep’in Kalesi’ne’, Nemrut’un Kızı’ gibi türkülerin seslendirildiği gecede davul zurna eşliğinde halaylar çekildi. Gecenin atmosferine kapılan izleyiciler de sanatçılara eşlik ederek hep bir ağızdan yöresel türküleri seslendirdi.

 

ÖZEL ELLERDEN ÇIKAN ÜRÜNLER ÇARŞIDA

 

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın Karaalioğlu Parkı’ndaki Ramazan çarşısında kurduğu stantlar, vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor. Her akşam onlarca Antalyalının ziyaret ettiği stantlardaki ürünler, görenleri hayran bırakıyor. Döşemealtı’ndaki Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi’nin standında engelli öğrencilerinin iş ve meslek edindirme atölyelerinde ürettikleri, kokulu mum, kokulu taş, kitap ayracı, takı, seramik tabak gibi ürünler satışa sunuluyor. Antalyalılar, engelli öğrencilerin ürünlerini satın alarak, destek oluyor.

 

ÜCRETSİZ ŞEKER ÖLÇÜMÜ

 

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı, Ramazan çarşısında açtığı stantla vatandaşların ücretsiz şeker ölçümü yapılıyor. Her akşam 21.00- 23.00 saatleri arasında açık olan stantta, diyabet konusunda farkındalığın oluşturulması amaçlanıyor. Vatandaşların parmak uçlarından alınan kan örneği ile şeker ölçümü yapan görevliler, sonucu anında bildiriyor.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle