Hoşgeldiniz  

Ramazan etkinliklerinde Diyarbakır rüzgarı

Semih Köken | 14 Haziran 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Ramazan etkinliklerinde Diyarbakır rüzgarı

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin geleneksel Ramazan etkinliklerinde Diyarbakır türküleri seslendirildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan etkinlikleri coşku dolu programlarıla devam ediyor. Karaalioğlu Parkı’nda kurulan alanda geleneksel Karagöz ve Hacivat gölge oyununu izleyen vatandaşlar, ardından düzenlenen Diyarbakırlılar gecesinde yöre ait ezgilerle unutulmaz bir akşam yaşadı.

GRUP EYVAN SAHNE ALDI

Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Antalya Şubesi’nin katkılarıyla düzenlenen gecede sahneye çıkan Grup Eyvan, Diyarbakır yöresinin en güzel türküleriyle izleyenlere muhteşem bir gece yaşattı. Grup Eyvan, ‘Suzan Suzi’, ‘Bahçede Yeşil Çınar’, ‘Diyarbakır Elleri’, ‘Urfa Divanı’, ‘Mardin Kapı Şen Olur’, ‘Mektebin Bacaları’ gibi doğu kültürünü içinde barındıran birçok eseri seslendirdi. Etkinlik alanını dolduran binlerce vatandaş, hareketli türküler eşliğinde coşku dolu anlar yaşayarak, halay çekti.

İFTAR SOFRASI AHATLI’DA

Öte yandan her gün Antalya’nın farklı noktalarına kurulan iftar sofralarının adresi bu kez Kepez İlçesine bağlı Ahatlı Mahallesi Cuma pazarı içi oldu. Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Bahattin Albayrak’ın katıldığı iftar yemeğinde yüzlerce vatandaş birlikte orucunu açtı. Bahattin Albayrak, Başkan Türel’in Antalya’nın her köşesinde kurmuş olduğu iftar sofraları sayesinde vatandaşların Ramazanın bereketini birlik ve beraberlik içinde yaşadıklarını belirtti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle