Hoşgeldiniz  

Psikolog uyuşturucudan yakalandı

SEMİH KÖKEN | 20 Nisan 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

ANTALYA’da Rusça tercümanlık yapan psikolog 31 yaşındaki N. G, uyuşturucu madde ticareti suçundan tutuklandı.

Ukrayna’daki bir üniversitenin psikoloji bölümünden mezun olup, Antalya’da Rusça tercümanlık yapan N. G.’in uyuşturucu madde ticareti yaptığının ihbar edilmesi üzerine polis teknik ve fiziki takip başlattı. 25 Şubat’ta G’in evinden çıkan 32 yaşındaki Abdültalip T.’nin aracını durduran polis, bir miktar esrar maddesi ele geçirdi. Ardından N. G’in evinde arama yapan polis, burada da bir miktar esrar maddesi buldu. Hakkında uyuşturucu ticareti ve temini suçundan işlem yapılan N. G., tutuklandı.

Antalya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde uyuşturucu madde ticareti ve temini suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan N. G, davanın ilk duruşmasında satıcı değil içici olduğunu ileri sürdü. Uyuşturucu ticaretinde kullandığı iddia edilen cep telefonu hattının da kendisinin değil, Rusya’ya dönen İgor adlı arkadaşına ait olduğunu söyleyen N. G., “Arkadaşım Rusya’ya gittiği için telefonu bana bırakmıştı. Bu kart onun adına da kayıtlı değildi. O gittikten sonra yaklaşık 1 hafta kadar telefonunu kullandım. Suç tarihi olan 25 Şubat 2015 tarihinde de ben bu telefonu kullanıyordum” dedi.

MOBİLYACIDAN KOMİSYON ALIYORMUŞ

Uyuşturucu satıcısı olmadığını, Lara’daki bir işletmede Rusça tercümanlık yaptığını, zaman zaman da Rus müşterileri götürdüğü işletmelerden yapılan alışveriş karşılığı komisyon alarak geçindiğini belirten N. G, ayda 2-3 bin lira kazandığını iddia etti. Savunmasında “Madem beni teknik takibe almışlar. Niye o zaman suçüstü yapmamışlar” diyen N. G, şöyle devam etti:

“Ben Rus müşterilere mobilya alım satımında da aracılık yapıyordum. Oradan komisyon alıyordum. Benim uyuşturucu sattığım iddia edilen Abdültalip T. mobilyacıdır. Ben bu şahsa hiçbir zaman esrar vermedim. Evimde bulunan esrar maddesini de kendim ara sıra içmek için almıştım. Benim uyuşturucu satmam söz konusu değil. Suçsuzum.”

Duruşmada tanık olarak dinlenen Abdültalip T. ise üzerinde bulunan esrarı Zeytinköy’den, Engin adlı birinden aldığını iddia etti. N, G’i Rusça tercüman olması nedeniyle tanıdığını, birkaç kez de Rus kadınların evlerinde gördüğünü anlatan Abdültalip T., “Olay günü ben N’in yanına 5 dakika uğradım. Uyuşturucu almak için gitmedim. ‘Eğer müsaitsen beraber takılalım’ diye kendisine teklifte bulunacaktım. Kendisi işinin olduğunu söyleyip gelmedi. Ben de bunun üzerine oradan çıktım. Giderken beni polisler yakaladı. Bana uyuşturucu madde olup olmadığını sordular. Ben de üzerimdeki esrar maddesini polise verdim. Nereden aldığımı sorunca da Engin diye birinden aldığımı söyledim” dedi.

N. G.’in suçta kullandığı iddia edilen telefon hattıyla yapılan görüşme dökümlerinin çıkartılması için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na yazı yazılmasına karar veren mahkeme, sanığın tahliye talebini reddetti. Duruşma ertelendi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle