Hoşgeldiniz  

Portekiz Büyükelçisi’nden Vali Karaloğlu’na Ziyaret

Semih Köken | 29 Kasım 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Portekiz Büyükelçisi’nden Vali Karaloğlu’na Ziyaret

Portekiz Büyükelçisi Paula Leal da Silva, Antalya valisi Münir Karaloğlu’nu ziyaret etti.

Portekiz Büyükelçisi Paula Leal da Silva, Vali Münir Karaloğlu’nu ziyaret etti. Türkiye ile Portekiz’in güzel ilişkileri olduğunu kaydeden Vali Münir Karaloğlu, batı Avrupa’daki her ülkeden ciddi bir turist gelmesine rağmen Antalya’ya çok fazla Portekizli turist gelmediğini ifade etti.

Vali Münir Karaloğlu, iki ülke arasında 1 milyar dolarlık ticaret hacmi bulunduğunu belirterek, ziyaretin Antalya ile Portekiz arasında yeni bir sayfa açması temennisinde bulundu. Antalya’nın sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığına değinen Vali Karaloğlu, “Çok önemli medeniyetlere beşiklik yapmış, çok önemli bir kültür ve tarih Şehri. Dünyada en çok antik şehir, antik tiyatro olan şehirlerden birisi” dedi.

Vali Karaloğlu, karşılıklı yatırımların ve ticaretin artırılması gerektiğini dile getirerek, “Portekizcenin dünyadaki yaygınlığını kullanarak iki ülke ilişkileriyle üçüncü ülkeye de açılma şansı var. İşadamlarımızı, şirketlerimizi bir araya getirerek, ortak iş yaptırarak ilişkilerimizi daha da güçlendirebiliriz” ifadelerine yer verdi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nda da (BAKA) temaslarda bulunduğunu dile getiren Büyükelçi Leal da Silva da, “İlişkilerimiz iyi ama daha çok yapacak işlerimiz var. O yüzden buradayım. Ziyaretim, iki ülke ilişkilerinin daha da ileri gitmesi için güzel bir başlangıç. İki ülke yatırımcılarının karşılıklı yatırımlar yapmasını istiyoruz. Ekonomik ilişkilerin yanı sıra kültürel ilişkiler ve araştırma, geliştirme konularında üniversitelerimizin ortak çalışması mümkün” şeklinde konuştu.

(SÇ-SÇ-Y) – ANTALYA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle