Hoşgeldiniz  

Portekiz Büyükelçisi Atso’da

Semih Köken | 30 Kasım 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Portekiz’in Türkiye Büyükelçisi Paula Leal da Silva ve Portekiz Fahri Konsolosu Berna Küner ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman’ı makamında ziyaret etti. ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, Büyükelçi da Silva’ya ATSO’nun faaliyetlerinin yanı sıra, Antalya ekonomisi hakkında bilgiler verdi.

Antalya’nın tarım ve turizmde Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biri olmasının yanı sıra, Organize Sanayi Bölgesi ve Serbest Bölge’de farklı sanayi kollarında üretim yapan ve ihracat ağırlıklı çalışan firmaların da olduğunu belirten Hacısüleyman ziyaretin daha verimli işbirlikleri için bir ilk olmasını temenni ettiklerini söyledi.

İki ay önce Türkiye’deki görevine başladığını söyleyen Büyükelçi da Silva, halihazırda Türkiye ile Portekiz arasındaki ilişkilerin son derece iyi bir seyirde gittiğini, fakat yine de yapılması gereken çok şey olduğunu düşündüğünü belirtti.

Akdeniz kültürüne sahip Portekiz’le Türkiye’nin coğrafi açıdan stratejik konumda olduklarını vurgulayan Büyükelçi daSilva, her iki ülkenin de turizm alanında oldukça iyi konumda olduklarını, iki ülke insanının da krizlerin üstesinden gelerek küreselleşen dünyaya adapte olabilmek gibi birçok konuda birbirine benzediğini söyledi. Görev süresince iki ülke arasındaki ticari potansiyeli ve işbirliği olanaklarını geliştirmek konusunda elinden geleni yapmaya çalışacağını belirten Büyükelçi da Silva, Antalya’ya mutlaka tatil yapmak için de gelmek istediğini ifade etti. Antalya’nın tarihi güzelliklerinin yanı sıra, gastronomik, kültürel, doğal zenginliğe de sahip olduğunu belirten da Silva, “Kısacası Antalya, bir şehirde olması gereken her şeyi bünyesinde barındırıyor” dedi.

Yusuf Hacısüleyman ziyaretin anısına Büyükelçi’ye ATSO Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin hazırladığı bir tablo ile tüm heyet üyelerine Antalya Rehberi ve Antalya Tanıtım Kitapları Seti hediye etti. Büyükelçi ise Yusuf Hacısüleyman’a Portekiz yapımı porselen tabak seti hediye etti. – ANTALYA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle