Hoşgeldiniz  

Polisten Sahte Para önlemi

SEMİH KÖKEN | 07 Ağustos 2019 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Polisten Sahte Para önlemi

TDP VATANDAŞLARIN YARARINA ÇALIŞMAYA ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
Kurban Satışlarında Dolandırıcıların, Kurbanı Olmayın!
kemer İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ekipleri yeni bir çalışma başlattı. “Kurban Bayramı’nda kalpazanların, dolandırıcıların ve hırsızların kurbanı olma” sloganıyla başlatılan çalışmada bayramda yaşanabilecek dolandırıcılık olaylarına karşı kurban satıcılarına uyarıda bulunuldular ve broşür dağıttılar.
Kurban Bayramında kalpazanların, dolandırıcıların ve hırsızların kurbanı olma, sloganı ile başlatılan bilgilendirme çalışmaları Aslanbucak mahallesinde bulunan kurban satış yerinde yapıldı. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri hazırladıkları el broşürlerini satıcılara ve vatandaşlara verdi.

Polislerin dağıttığı ve hazırlanan el broşürünün içeriğinde, “Mümkün olduğu kadar Türk Lirası ile alışveriş yapılmalı döviz tercih edilmemelidir. Az miktardaki ücretleri değerli banknotlar ile ödeyen kişilere karşı dikkatli olunmalıdır. Aldığı malın fiyatından çok daha fazla miktarda bütün para teklif eden kişilerin piyasaya sahte para sürmeye çalışabileceklerini unutmayınız. Sahte olmasından şüphelenilen paralar gerçek olduğundan emin olunan diğer paralan ile karşılaştırılmalı paralar üzerindeki emniyet şeridi kabartma baskı ve filigran gibi güvenlik önlemleri dikkatlice incelenmelidir. Sahte para verdiği anlaşılan kişilere sahte banknotlar kesinlikle iade edilmemeli. Tüm alınan bu tedbirlere rağmen bu tür suçlardan birinin meydana gelmesi durumunda erken müdahale edilmelisi çok önemlidir. Olayın meydana gelmesi veya şüphelenilmesi halinde zaman kaybetmeden 155 polis imdat telefonuna bildirmeleri istenmektedir. Ayrıca; Dolandırıcıların sermayesi dilidir. Kimsenin sizin iyi niyetinizden istifade ederek hile ve güzel sözlerle para ve eşyalarınızı almasına mukavele ve senet imzalatmasına müsaade etmeyiniz ifadeleri yer almaktadır.
Broşürleri alan Kurban satıcıları ise, polislere teşekkür ederek güzel bir uygulama diyerek daha dikkatli olacaklarını söylediler.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle