Hoşgeldiniz  

‘Polisi dolandırıcı zannettim’

Semih Köken | 10 Eylül 2015 | Gündem A- A+

Bir cinayet şüphelisinin üzerinde ele geçirilen sahte sürücü belgesinde kimlik bilgileri bulunan 32 yaşındaki Murat K., kendisini telefonla arayan polisi dolandırıcı sanınca Emniyet Müdürlüğü’nü arayarak şikayetçi oldu.

**

Marmara depreminde eşi ile çocuklarını kaybeden 44 yaşındaki Harun Sevgili, geçen ocak ayında uzun süre yanında çalıştığı evli ve 2 çocuk babası işadamı 63 yaşındaki Mahmut Yılmaz’ın ağzına banyo havlusu sokup, ellerini arkadan kabloyla, ayaklarını da saç kurutma makinesinin kablosuyla bağladıktan sonra bıçaklayıp öldürdü. Sevgili, patronunun cüzdanındaki kredi kartları ve cep telefonunu alıp kaçtı. Cinayetin işlendiği günün akşamı Yılmaz’ın kredi kartıyla Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki bir ATM’den para çekildiğini tespit eden polis, buradaki görevlilerle bağlantı kurdu. Taksiyle havalimanından ayrıldığı tespit edilen Harun Sevgili, ertesi gün yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmaya çalışırken Edirne’de yakalandı. Eski patronunu Meltem Mahallesi’nde öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Sevgili’de üzerinde kendi fotoğrafı bulunan Murat Kaçmaz adına düzenlenmiş sürücü belgesi çıktı.

POLİSİ DOLANDIRICI SANDIM
Tutuklanarak Antalya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında açılan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Harun Sevgili, davanın ikinci duruşmasında çok pişman ve üzgün olduğunu söyledi. Duruşmada, Sevgili’nin üzerinde ehliyeti çıkan Murat Kaçmaz da tanık olarak dinlendi. Şafak Mahallesi’nde oturduğunu, bugüne kadar ne ehliyetini ne de nüfus cüzdanını kaybettiğini anlatan Murat Kaçmaz, “Geçen şubat ayında polis olduğunu söyleyen bir kişi beni aradı. Bana ehliyetimle ilgili sorular sormaya başladı. Kimlik bilgilerimle ilgili sorular soran bu kişiyi dolandırıcı sanıp Sanayi Polis Merkezi’ne başvurdum. Bunun üzerine Sanayi Polis Merkezi’ndeki kişiler beni arayan telefonu arayıp görüşme yaptı. Beni arayan kişi gerçekten polismiş. Bunun üzerine kendilerine ehliyetimi hiç kaybetmediğimi söyledim. Olaydan 3 ay kadar sonra da hakim karşısında ifadem alındı. Ben bu sanığı da hiç tanımıyorum” diye konuştu.

MAHMUT YILMAZ’I TANIMIYORUM
Öldürülen Mahmut Yılmaz’ın yakınlarının avukatı Süleyman Çalıkuşu ise, sanığın Murat Kaçmaz adına düzenlenen sahte sürücü belgesine kendi fotoğrafını yapıştırıp telefon hattı aldığını da söyledi. Kaçmaz, gösterilen abonelik sözleşmesindeki imzanın kendisine ait olmadığını söyledi. Öldürülen Mahmut Yılmaz’ı da tanımadığını söyleyen Murat Kaçmaz, “Kimlik belgelerimin nasıl temin edildiğini de bilmiyorum” dedi. Dava, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için ertelendi. (DHA)

950dc076d0a71db9cf5738577f08495d

f55e906ff00bbf1fae0f928456752534

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle