Hoşgeldiniz  

‘POLİS KAZAYLA BIÇAKLANMIŞ OLABİLİR’

SEMİH KÖKEN | 05 Mayıs 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Antalya’da 5 Aralık 2014 akşamı kendisini sopayla döven ağabeyini kovalarken önüne çıkan polis memurunu bıçaklayan uyuşturucu madde bağımlısı Erol Kaya’nın yargılanmasına devam edildi.

Antalya’da geçen 5 Aralık akşamı Doğuyaka Mahallesi 1114 Sokak’taki bir gecekonduda Ahmet Kaya ile uyuşturucu madde bağımlısı kardeşi Erol Kaya arasında kavga çıktı. 155’e yapılan ihbar üzerine polis memurları Mehmet Topalca ile arkadaşı Oğuz Yerlikaya söz konusu adrese yönlendirildi. Ancak aile içi kavgaya müdahale için görevlendirilen iki kişilik ekipten Mehmet Topalca gecekondunun kapısının önünde madde bağımlısı Erol Kaya tarafından bıçaklandı. Diğer polis memuru Oğuz Yerlikaya ise arkadaşını bıçaklayan Kaya’ya ateş edip yaralayarak etkisiz hale getirdi. Hastaneye kaldırılan Topalca, yaşamını yitirdi. Olayla ilgili Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın üçüncü duruşması yapıldı ve olay sırasında evde bulunan tanıklar dinlendi.

TANIKLAR DİNLENDİ

Tanıklardan Zeynep Doğan olay sırasında kendisinin Erol Kaya ile Ahmet Kaya’nın kavga ettiği evde olduğunu söyledi. Olayda bıçaklanan polis memuru Mehmet Topalca’nın da kucağına düştüğünü anlatan Doğan, “Mehmet Topalca benim kucağıma düştüğünde olay yerine diğer polis memuru Oğuz Yerlikaya daha gelmemişti. Olaydan 5 saniye kadar sonra geldi. Hatta ben kendisine Mehmet Topalca’nın yaralandığını ve ambulans çağırmasını söyledim. Bunun üzerine bulunduğumuz yerin arka tarafına geçti. Ardından silah sesi geldi” dedi.

Açılan ateşle Erol Kaya’nın yaralandığını kendisinin ise bıçaklanan polis memuruna tampon yaptığını anlatan Doğan, ardından olay yerinin yanındaki bir evde oturan Melike Tuğsuz’un geldiğini söyledi. Melike Tuğsuz’un bıçaklanan polis memuruna cep telefonundan konuştuğu birinin yönlendirmesiyle kalp masajı yaptığını belirten Doğan, ardından 112 ekiplerinin geldiğini açıkladı.

KALP MASAJI YAPTI

Raziye Gebeş isimli tanık da olay yerine geldiğinde yaralı polis memuruna Zeynep Doğan’ı bir giysiyle tampon yaparken gördüğünü söyledi. Mehmet Topalca’nın ise ‘kurtarın beni’ diyerek konuştuğunu belirten Gebeş, “Bu esnada komşumuz Melike Tuğsuz gelip Mehmet Topalca’nın ayaklarının sağa sola salladı. Sonra da kalp masajı yaptı. Daha sonra Mehmet Topalca bir daha konuşamadı. Ardından ambulans gelip polis memuru Topalca’yı alıp götürdü” dedi.

DIŞARIDA SİLAH SESİ

Esma Bozkurt da kendisinin Zeynep Doğan’ın annesi olduğunu söyledi. Olay günü polisin bıçaklandığı eve buradaki kızını almak için gittiğini anlatan Bozkurt, “Evde Erol Kaya ve ağabeyi Ahmet Kaya tartışıyordu. Ahmet, Erol’un omzuna birkaç kez vurdu. Bunun üzerine Erol mutfağa gidip bir bıçak alıp geldi. Ağabeyi dışarıya çıkmıştı. Peşinden Erol da koştu. O sırada pencereden bir polis memuru geçti. Ne olduysa dışarıda oldu. Polis yaralanmştı. Kızım Zeynep yanına vardığında polis memuru düştü. Erol ise olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Sonra diğer polis memuru geldi. Ambulans çağırmasını söyledik. Yanımızdan ayrılmıştı. Ardından evin bahçesinden silah sesleri geldi. Biz Mehmet Topalca ile ilgilenirken bir kadın gelip masaj yaptı” diye konuştu.

AVUKATININ SAVUNMASI

Erol Kaya’nın avukatı Hüseyin Duygulu ise müvekkilinin olayda hayatını kaybeden Mehmet Topalca’yı önceden tanıdığını söyledi. Topalca ile müvekkili arasında bir husumet olmadığı gibi Erol Kaya’nın polis düşmanı da olmadığını söyleyen Duygulu, şunları söyledi:

“Müvekkilim olayın yaşandığı akşam alkol aldığı için olanları hatırlamıyor. Ancak tanık anlatımlarına göre müvekkilim kendisini darp eden ağabeyinin saldırılarını defetmek amacıyla eline bir bıçak alıp dışarıya çıkıyor. Ölen polis ile samimi bir tanışıklığı vardır. Husumeti yoktur. Olay tamamen kazadır. Üvey ağabeyinin saldırısını defetmek istemiştir. Muhtemelen de gelen polisi ağabeyi sanıp saldırıyı defetmek için bıçakla bir eylemde bulunmuşsa burada hedefte sapma ve hatanın varlığı tartışılabilir. Ağabeyi sandığı kişinin saldırısını defetmek için eylemde bulunan müvekkilim polis memurunu kazara yaralamıştır. Öldürme kastı olsa birden fazla bıçak darbesi olur. Polisi öldürme kastı yok. Tamamen bir kazadır.”

Mahkeme dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle