Hoşgeldiniz  

Plajda sinema keyfi

Semih Köken | 31 Temmuz 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Plajda sinema keyfi

ANTALYA’nın Kumluca İlçesi’nde belediye tarafından uygulamaya geçirilen gezici sinema, ilk kez Adrasan Plajı’nda gösterime başladı.

 

Kumluca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından geçen yıl “Herkese sinema” sloganıyla yapımına başlanan gezici sinema, bu yıl ilk gösterimine Adrasan Plajı’nda başladı. Gün içinde denizde serinleyen, akşam ise sahilde ailesiyle birlikte piknik yapanlar plajda sinema izlemenin keyfini yaşadı.

 

Gezici sinema Adrasan’dan sonra sırasıyla Yazır, Yeşilköy, Belen mahalleleri, Göllü Yaylası, Kuzca Mahallesi Söğütcuması Yaylası, Gölcük, Büyükalan, Dereköy mahalleleri, Güzören Mahallesi Karagöl Yaylası, Altınyaka, Karacaören- İncirağacı, Hacıveliler, Hızırkahya ve Salur mahallelerinde gösterimler yapacak.

 

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kumluca halkını daha fazla sanatsal ve kültürel etkinlikle buluşturabilmek amacıyla çalışmalar yaptıklarını anlattı. Bu çalışmalardan birinin de gezici sinema olduğunu kaydeden Çetinkaya, ilçenin en ücra köşesinde oturanların bile sinema keyfi yaşamalarını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

 

Başkan Çetinkaya, şöyle konuştu:

 

“Bizim kuşağımız yazlık sinema keyfini yaşadı ancak bir dönem sinema, tiyatro gibi sosyal etkinlikler azalmıştı. Yeniden canlanan ve günümüzde en son teknolojilerle gösterimlerini sürdüren sinemalarımız var. Buna rağmen hala sinema ile tanışamayan veya imkansızlıklar yüzünden sinema izleyemeyen insanlarımız için böyle bir çalışma başlattık. İnşallah şehir merkezi dışında kırsal mahallelerimizde de insanlarımızın bu çalışmayla sinemayla buluşturmuş olacağız.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle