Hoşgeldiniz  

PKK’lı Terörist Üzerinde Bombalarla Elini Kolunu Sallayarak AVM’ye Girmiş

Semih Köken | 14 Aralık 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

PKK’lı Terörist Üzerinde Bombalarla Elini Kolunu Sallayarak AVM’ye Girmiş

Antalya‘da geçen 24 Ocak’ta Kazım ÖzalpCaddesi’nde çöp bidonuna bırakılan ve 2 kişinin yaralanmasına neden olan patlamanın ardından 26 Ocak tarihinde MuratpaşaCamii’nin müştemilatının temizliğinde kullanılan plastik tekerlekli çöp bidonlarındaki patlamayı gerçekleştirdiği iddia edilen Harun Ölmez, güvenlik kameralarından tespit edildi. Bombalı eylemleri gerçekleştirdikten sonra Serik’teki yakınlarının yanına gittiği tespit edilen Harun Ölmez, üçüncü eylemi gerçekleştirmek isterken 28 Ocak günü yakalandı. Yapılan aramada üzerinde zaman ayarlı el yapımı bomba düzeneği parçaları ile buna ilişkin materyaller bulunan Harun Ölmez’in cep telefonunda da örgütsel doküman tespit edildi. Harun Ölmez, tutuklandı.

BOMBALARLA AVM’YE GİDİP GEZMİŞ

Harun Ölmez’in, ilk patlama öncesi üzerinde patlayıcı maddelerle bir alışveriş merkezine gidip duyarlı kapıdan içeriye girdiği, bir süre içeride gezdiği, ardından bombayı k için bir gün önce keşif yaptığı Kazım Özalp Caddesine gittiği ortaya çıktı.

BABASI KORUCU, KARDEŞİ PKK‘LI

Antalya 2’ncir Ceza Mahkemesi’nde görülen dava 6’ncı duruşmada sonuçlandı. Harun Ölmez, Kürtçe tercüman eşliğinde verdiği ifadesinde, korucu çocuğu olduğunu söyledi. Ağabeyinin ise 2011 yılında PKK saflarına katıldığını söyleyen Harun Ölmez, şöyle devam etti:

“Babam korucu olduğu için sürekli ailemi tehdit ediyorlardı. Ben iradem dışında bu olayı gerçekleştirdim. Bana verdikleri bombanın ses bombası olduğunu söylediler. Fazla zarar vermeyeceğini söylediler. Ben bu eylemi yapmak istemediğimi defalarca söyledim. Beni tehdit ettikleri için yapmak zorunda kaldım. Bana para vererek bu olayı yapmamı sağladılar. Ben aileme zarar gelsin istemedim. Bombayı bıraktığım çöp kutusunun dahi parçalanmayacağını düşünüyordum.”

Harun Ölmez, devlet topraklarının tamamını veya bir kısmını, yabancı bir devletin egemenliği altına koymaya veya devletin bağımsızlığını zayıflatmaya veya birliğini bozmaya veya devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet iradesinden ayırmaya yönelik suçtan dolayı ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum edildi. Bu ceza takdir indirimiyle ömür boyu hapse düşürüldü. Sanık ayrıca 2 kişinin yaralanması, kamu malının zarar görmesi ve silah kanununa muhalefet gibi suçlardan da toplam 49 yıl 2 ay hapis ve 6 bin 400 lira adli para cezasına mahkum edildi. Harun Ölmez’e yardımcı olduğu iddia edilen tutuksuz sanık Emrah Ölmez de silahlı terör örgütüne yardımcı olma ve terör örgütünün propagandasını yapma suçlarından toplam 4 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına mahkum edildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle