Hoşgeldiniz  

PHASELİS FESTİVALİ DEVAM EDİYOR

SEMİH KÖKEN | 11 Eylül 2019 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

PHASELİS FESTİVALİ DEVAM EDİYOR

 

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Phaselis Festivali’nin ikinci gününde Gustavo Battistessa konseri ile devam etti.

Belediyemiz destekleriyle Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) tarafından, 3 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Phaselis Antik Kenti’nde düzenlenen festivalin ikinci gününde Türkiye’de Tango müziğinin sevilmesinde oldukça etkili isimlerden biri olan Gustavo Battistessa konser verdi.

Yaklaşık 1,5 saat sahnede kalan grup, Türk ve Arjantin’den tango eserlerini icra etti.

Grup, Arjantin tango müziğinin en belirgin üç formu olan tango, milango ve valslerin yanı sıra unutulmayan Türkçe tango eserleriyle konseri izleyenlerden tam not aldı. Konser sırasında davetlilerin tango dansı yapması da geceye ayrı bir renk kattı.

Gecede tango dansçıları da eşlik edecek. Antalya’da yaşayan ve müzik kariyerlerinde önceliği Caz’a vermiş olan müzisyenlerden oluşan Akra Jazz Band ise Türkiye’nin önde gelen caz vokalistlerinden Cansu Nihal Akarsu ile birlikte sahne alacak. Festivalin dördüncü gününde sanatseverlerle buluşacak olan grup, farklı coğrafyalara ait dünyaca ünlü caz şarkılarını kendi yorumlarıyla seslendirecek.

Festivale, meclis üyelerimiz Ferhan Fidan ile İsmail Aka, Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkanı Osman Ayık, KETAV üyeleri ve davetliler katıldı.

Meclis üyemiz Ferhan Fidan, yaptığı açıklamada, festivalin uluslararası tanıtım için çok önemli olduğunu belirterek, KETAV ve Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Festival, 12 Eylül’de Akra Jazz Band ve Cansu Nihal Akarsu konseri ile devam edecek.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle