Hoşgeldiniz  

Pehlivanlar demokrasi nöbetinde

Semih Köken | 30 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Pehlivanlar demokrasi nöbetinde

ANTALYA’da demokrasi nöbetinin 15’inci gününde Cumhuriyet Meydanı’nda darbe girişimine tepkiler sürerken Tarihi Kıkpınar Yağlı Güreşleri’nde ikinci olan Mehmet Yeşil Yeşil, başpehlivan İsmail Balaban ve takım halinde birinciliğe uzanan ASAT Güreş takımı sporcuları da katıldı.

ANTALYA'DA DEMOKRASI NOBETININ 15'INCI GUNUNDE CUMHURIYET MEYDANI'NDA DARBE GIRISIMINE TEPKILER SURERKEN TARIHI KIKPINAR YAGLI GURESLERI'NDE IKINCI OLAN MEHMET YESIL YESIL, BASPEHLIVAN ISMAIL BALABAN VE TAKIM HALINDE BIRINCILIGE UZANAN ASAT GURES TAKIMI SPORCULARI DA KATILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
Demokrasi nöbetinin 15’inci gününde de binlerce Antalyalı, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı’nı doldurdu. Nöbete Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer’in yanı sıra işadamları dernekleri de destek verdi. ANSİAD Başkanı Abdullah Erdoğan ve KONYSİYAD Başkanı Bora Terzioğlu, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte meydanda yer alarak darbe girişimine tepkilerini dile getirdi.
Demokrasi nöbetine Edirne 655. Tarihi Kıkpınar Yağlı Güreşleri’nde ikinci olan Mehmet Yeşil, başpehlivan İsmail Balaban ve takım halinde birinciliğe uzanan ASAT Güreş takımı sporcuları da katıldı.
‘SİZ ÇAYIRLARDA BİZ MEYDANLARDA’
Türkiye’de pehlivan yetiştiren 5- 6 destinasyonun olduğunu vurgulayan Vali Münir Karaloğlu, Antalya’nın da bu destinasyonlardan biri olduğunu vurguladı. Karaloğlu, “Sadece bugün değil, tarihten bu yana pehlivan yetiştiren bölgeler var. Destek olmazsa bu pehlivanlarımızı koordine edecek güç olmazsa, bu pehlivanlar ortaya çıkamaz. Çayırda gidip şehrimizi temsil edemezler. Bu destek devam ettikçe hem minder de, hem çayırda bizler çok pehlivan alkışlarız. Sizler çayırlarda biz meydanlarda nöbet tutacağız” diye konuştu.
ANTALYA’NIN BÜYÜKLÜĞÜ
Cumhuriyet Meydanı’ndaki demokrasi nöbetinde 15 günü geride bıraktıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ise şunları söyledi:
“Bu meydan günlerdir hiç eksilmeden nöbetine devam ediyor. Bu Antalya’nın büyüklüğünü gösteriyor, Antalya’nın demokrasiye bağlılığını gösteriyor. Bütün vatandaşlarımıza minnettarız. Güreş bizim ata sporumuz. Yağlı güreş önemli geleneksel sporumuzdur. İlk göreve geldiğim günden bu yana güreşe ayrı önem verdim. Dünün küçük sporcularımız, bugün büyük başarılara imza attılar. O meydandaki yiğitler, 15 Temmuz’da yine sahneye çıktı, darbecilere darbe yaptı. Ama korkaklar, hainler, alçaklar, zalimler, kaçacak delik aradı. Gitti, Yunanistan’dan medet umdu. Pensilvanya’dan medet umanlar en güzel dersi 15 Temmuz’da aldı. Bizler her zaman onların yanında altın kemerler alacağız. Başarılarla bilgeliklerle övüneceğiz. ASAT Güreş takımımız Kırkpınar’da takım halinde Türkiye birincisi oldu. Allah er meydanlarındaki yiğit Antalyalılardan razı olsun.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle