Hoşgeldiniz  

Paraşütçüler Alanya’da yarışıyor

Semih Köken | 03 Haziran 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Paraşütçüler Alanya’da yarışıyor

ANTALYA’nın Alanya İlçesi’nde Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası’nın 1’inci etabı 35 sporcunun katılımıyla başladı.

Türk Hava Kurumu (THK) ve Uluslararası Havacılık Federasyonu, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ile Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) işbirliğinde düzenlenen Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası 1’inci etabı, 700 metre yükseklikteki Yassıtepe’den atlayışlarla başladı. Ülke genelinden 35 sporcunun katıldığı yarışta sporcular, yaklaşık 20 dakika havada kaldıktan sonra Kleopatra Plajı’ndaki noktaya iniş yaptı. İnişte belirlenen hedefe en yakın konuş yapan sporcular puanlandırıldı.

EN İYİLER KATILDI

THK Havacılık ve Eğitim Müdürü Bekir Akyüz, Türkiye Hedef Yamaç Paraşütü Şampiyonası’na ilk etap yarışlarıyla başladıklarını söyledi. Yarışmanın 6 etaptan oluştuğunu belirten Akyüz, “Şampiyona Uluslararası Havacılık Federasyonu adına THK tarafından gerçekleştirildi. Alanya’daki yarışlar da bu şampiyonanın ilk etabı. İkinci, üçüncü etabı da Erzincan’da, Eskişehir’de yapılacak. Etapların tamamlanmasının ardından en iyilerin katıldığı finali yapacağız. Böylece 2018 yılında Türkiye’yi yamaç paraşütünde temsil edecek milli takım da oluşmuş olacak” dedi.

TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEKLER

Yarışma organizatörü Ergun Ulu da Uluslararası Havacılık Federasyonu onaylı yarışmadan puan alan sporcuların uluslararası yarışlarda milli takım adına Türkiye’yi temsil edeceklerini söyledi. Organizatör Ulu, “Şampiyonanın birinci ayağı yarın yapılacak atlayışlarla sona erecek. Başarılı sporculara kupa ve madalyalarını vereceğiz” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle